


Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka – reseptin jujuna on paahteinen kurpitsasose
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka maistuu muulloinkin kuin vain halloweenina. Tämän piirakan valmistukseen tarvitset vain vähän erilaisia raaka-aineita, mutta lopputulos on silti taatusti herkullinen!
Reseptin ainekset
10 annosta
1
kurpitsa (myskikurpitsa)
3 dl
kondensoitua maitoa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
¼ tl
muskottipähkinää
½ tl
suolaa
380 g
piirakkataikinaa (pakaste)
Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka – ohje:
- Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenet. Valele kurpitsanpalaset kevyesti öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Anna paahdettujen kurpitsapalojen vähän jäähtyä, jotta voit lusikoida niistä kurpitsan sisällön talteen. Soseuta kurpitsanpalaset kunnolla tehosekoittimella. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita lisää. Lisää seokseen mausteet.
- Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada kurpitsaseos vuokaan.
- Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja nauti!
Vinkki!
Etsitkö toisenlaista reseptiä? Kokeile vaikkapa tätä sivustomme suosituimman kurpitsapiirakan ohjetta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
