Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka

1 h 50 min
3.8
1

Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka

Kurpitsapiirakka maistuu muulloinkin kuin vain Halloweenina.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplkurpitsa (myskikurpitsa)
  • 3 dlkondensoitua maitoa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1/2 tlsuolaa
  • 380 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenet. Vala kurpitsanpalaset kevyesti öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Anna paahdettujen kurpitsapalojen vähän jäähtyä, jotta voit lusikoida niistä kurpitsan sisällön talteen. Soseuta kurpitsanpalaset kunnolla tehosekoittimella. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita lisää. Lisää seokseen mausteet.

Painele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Kaada kurpitsaseos vuokaan.

Paista piirakkaa 175:ssä asteessa noin 40 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nauti

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä