Maku

Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka – reseptin jujuna on paahteinen kurpitsasose

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka maistuu muulloinkin kuin vain halloweenina. Tämän piirakan valmistukseen tarvitset vain vähän erilaisia raaka-aineita, mutta lopputulos on silti taatusti herkullinen!
KA
3.4
1
Julkaistu 30.10.2014


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 1kurpitsa (myskikurpitsa)
  • 3 dlkondensoitua maitoa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • ¼ tlmuskottipähkinää
  • ½ tlsuolaa
  • 380 gpiirakkataikinaa (pakaste)
Tulosta

Mehevä ja maukas kurpitsapiirakka – ohje:

  1. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenet. Valele kurpitsanpalaset kevyesti öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  2. Anna paahdettujen kurpitsapalojen vähän jäähtyä, jotta voit lusikoida niistä kurpitsan sisällön talteen. Soseuta kurpitsanpalaset kunnolla tehosekoittimella. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita lisää. Lisää seokseen mausteet.
  3. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada kurpitsaseos vuokaan.
  4. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä ja nauti!

Vinkki!

Etsitkö toisenlaista reseptiä? Kokeile vaikkapa tätä sivustomme suosituimman kurpitsapiirakan ohjetta!

1 kommentti