Kotivinkki

Mausteiset pavut

20 min
0
0

Mausteiset pavut

KA
0
0
Mausteiset pavut ovat loistava vierasvara. Voit tehdä pavut hyvissä ajoin etukäteen, ja maku vain paranee säilytyksen myötä. Lisää rapsakoita vihreitä lehtiä, kuten rucolaa, niin saat ruoasta runsaamman.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 dlkeitettyjä erivärisiä papuja

Marinadi

  • 1pieni punasipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1miedohko chilipalko
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlvastarouhittua mustapippuria
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1½ dloliiviöljyä

Lisäksi

  • 1avokado
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 dlhienonnettuja yrttejä (esim. lehtipersiljaa tai korianteria)
  • 4 dlrucolaa tai muuta rapsakkaa salaattia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Tee marinadi: Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi chili, poista siitä siemenet ja kanta. Laita sipuli- ja chilisilppu kulhoon. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Kaada päälle viinietikka ja anna maustua noin viisi minuuttia. Lisää öljy ja pavut. Voit halutessasi tehdä pavut tähän asti valmiiksi ja antaa maustua jääkaapissa. Pavut säilyvät hyvinä noin kolme päivää.

2. Kuutioi avokado ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Puolita kirsikkatomaatit. Yhdistä kasvikset papujen joukkoon yrttien kanssa. Tarjoa mausteiset pavut halutessasi salaatin kanssa.

Suosittelemme myös

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä