


Omenakarkelot
Mausteinen omenakerroskakku on kuulaan syyspäivän ilo – kanelia, kirpakkaa omenahilloketta ja kermaista tuorejuustoa!
2 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 20 min
Omenasoseella mehevöitetty kakku ei tarvitse kostuttamista. Kirpsakka omenahilloke toimii mausteisen kerroskakun raikkaana täytteenä.
Reseptin ainekset
12 palaa
7½ dl
vehnäjauhoja
3½ dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
225 g
voita
4 dl
makeuttamatonta omenasosetta
2 dl
omenamehua
Omenahilloke
8 (n. 650 g)
kotimaista omenaa
1 dl
sokeria
Tuorejuustotäyte ja -kuorrutus
50 g
voita
2 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
200 g
tomusokeria
¾ tl
kanelia
Koristeluun
½ tl
kanelia
12–15
kuivattua omenaviipaletta
Mausteinen omenakerroskakku – ohje:
- Sekoita jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri isossa kulhossa.
- Sulata voi ja lisää omenasose sekä omenamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Kääntele voi-omenasoseseos kuivien ainesten joukkoon. Vältä turhaa vatkaamista. Kaavi taikina voideltuun kakkuvuokaan (ø 20 cm).
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 60–80 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperin päälle jäähtymään.
- Valmista omenahilloke. Poista kodat, leikkaa omenat kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet ja seos paksuuntunut rouhean hillomaiseksi. Siirrä kattila levyltä ja anna hillokkeen jäähtyä.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi kulhossa. Lisää tuorejuusto rasia kerrallaan ja vatkaa sileäksi. Siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita tasaiseksi kuorrutukseksi. Mausta kuorrutus kanelilla.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku niin, että omenahilloketta ja tuorejuustoseosta tulee kahteen väliin ja loppu tuorejuustosta jää kuorrutukseen.
- Kuorruta kakku kevyesti sivuilta ja päältä jäljelle jääneellä kuorrutuksella. Koristele kanelilla ja halutessasi kuivatuilla omenaviipaleilla juuri ennen tarjoamista. Voit koristella kakun myös pestyillä pienillä omenilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat