


Pannulla vihertää
Pannullinen lämpöä! Helppo ja halpa lehtikaalimunakas saa potkua persialaisista mausteista
15 min
Mausteinen lehtikaalimunakas valmistuu edullisista raaka-aineista. Korianteri, kurkuma, juustokumina ja paprika tuovat tuttuun ruokaan persialaista twistiä.
Reseptin ainekset
2 annosta
1 ps (100 g)
lehtikaalia
1 rku
korianteria
4
munaa
½ dl
maitoa
½ tl
kurkumaa
½ tl
juustokuminaa
½ tl
paprikajauhetta
½ + ½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
voita tai rypsiöljyä (paistamiseen)
½ dl
manteleita tai pähkinöitä
Mausteinen lehtikaalimunakas − ohje:
- Poista lehtikaaleista paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri. Laita kaalit ja yrtit kulhoon, ripottele sekaan 0,5 tl suolaa ja puristele kaali käsin pehmeäksi.
- Riko munat kulhoon, lisää maito ja mausteet. Vatkaa tasaiseksi seoksesi ja sekoita kaali joukkoon.
- Kuumenna voi tai öljy isolla pannulla. Kaada munakasmassa pannulle ja paista keskilämmöllä, kannella peitettynä 5–8 minuuttia, tai kunnes munakas on hyytynyt.
- Hienonna mantelit ja lisää ne munakkaan pinnalle ennen tarjoamista.
Vinkki!
Voit tehdä munakkaan myös uunissa. Kaada seos leivinpaperin päälle uunivuokaa (noin 20 × 20 cm) ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. peitä munakas foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa, ettei se tummu liikaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat