


Hilloke italialaisittain
Mausteinen karpalohilloke – aromikas italialainen mostarda sopii myös ruokalahjaksi
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Karpalohilloke valmistuu kuivatuista marjoista. Maukas italialainen hilloke eli mostarda maustetaan sinapilla, kanelilla ja tähtianiksella. Hilloke käy mainiosti etenkin kalkkunan kanssa tarjottavaksi.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 dl
valkoviiniä
2 rkl
sinapinsiemeniä
1½ dl
valko- tai omenaviinietikkaa
1 dl
karpalomehua
2 dl
sokeria
1½ tl
sinappijauhetta
1
kanelitanko
1
tähtianis
2 ps (à 150 g)
kuivattuja karpaloita
¼ tl
suolaa
Mausteinen karpalohilloke – ohje:
- Laita valkoviini ja sinapinsiemenet kattilaan ja anna pehmentyä tunnin ajan.
- Lisää viinietikka, mehu, sokeri, sinappijauhe, kanelitanko ja tähtianis kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee.
- Lisää karpalot ja suola. Hauduta vielä 10–15 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä, purkita ja säilytä jääkaapissa.
Vinkit!
- Voit valmistaa hillokkeen hyvissä ajoin, sillä se säilyy jääkaapissa noin viikon.
- Tarjoa karpalohilloketta esimerkiksi kalkkunafileen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat