Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Maukas salviakalkkuna

Kalkkunafilee uunissa – juhlapöydän mehevä paisti valmistuu vaivattomasti

1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kokonainen kalkkunafilee paistetaan uunissa maukkaaksi ja meheväksi. Paisti viimeistellään ruskistetussa voissa rapeaksi paistetuilla salvianlehdillä.

29.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 (noin 1 kg)
kokonainen kalkkunanfilee
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Salviavoi
100 g
voita
1 rku
salviaa

Kalkkunafilee uunissa – ohje:

  1. Ota kalkkunanfilee huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä.
  2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Pane lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta, aikaa kuluu 1–1,5 tuntia.
  3. Nosta kalkkuna vuoasta, peitä foliolla ja anna vetäytyä vartti.
  4. Valmista salviavoi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää salvianlehdet. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, ota pannu liedeltä.
  5. Lusikoi salviavoi kalkkunan päälle ja viipaloi kalkkuna.

Vinkki!

Voit myös viipaloida kalkkunan valmiiksi tarjoiluvadille ja valmistaa ja valuttaa salviavoin kalkkunaviipaleiden päälle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt