


Maukas salviakalkkuna
Kalkkunafilee uunissa – juhlapöydän mehevä paisti valmistuu vaivattomasti
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kokonainen kalkkunafilee paistetaan uunissa maukkaaksi ja meheväksi. Paisti viimeistellään ruskistetussa voissa rapeaksi paistetuilla salvianlehdillä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 (noin 1 kg)
kokonainen kalkkunanfilee
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Salviavoi
100 g
voita
1 rku
salviaa
Kalkkunafilee uunissa – ohje:
- Ota kalkkunanfilee huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä.
- Mausta filee suolalla ja pippurilla. Pane lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta, aikaa kuluu 1–1,5 tuntia.
- Nosta kalkkuna vuoasta, peitä foliolla ja anna vetäytyä vartti.
- Valmista salviavoi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää salvianlehdet. Ruskista keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, ota pannu liedeltä.
- Lusikoi salviavoi kalkkunan päälle ja viipaloi kalkkuna.
Vinkki!
Voit myös viipaloida kalkkunan valmiiksi tarjoiluvadille ja valmistaa ja valuttaa salviavoin kalkkunaviipaleiden päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat