Leivontaguru Markus Hurskaisen kakkubravuuri nostaa munkit uusiin sfääreihin! Upea munkkikakku täytetään raparperilla
8 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
7 h Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta tuttu kondiittori-ravintoloitsija Markus Hurskainen rakastaa munkkeja niin paljon, että tekee kakkunsakin niistä. Keväällä munkkikakussa maistuvat raparperi ja paahdettu valkosuklaanamelaka. Kokeilisitko kesällä vaikka mansikkatäytettä?
MU
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 3.6.2022

Leivontaguru Markus Hurskaisen kakkubravuuri nostaa munkit uusiin sfääreihin! Upea munkkikakku täytetään raparperilla
Reseptin ainekset (10 annosta)
Munkit
- 250 g (noin 4 dl)erikoisvehnäjauhoja
- 125 g (1¼ dl)kylmää täysmaitoa
- 1 tlrouhittua kardemummaa
- 60 gvoita
- ½ tlsuolaa
- 50 g (2/3 dl)sokeria
- ½ ps (6 g)kuivahiivaa
- 1 lrypsiöljyä munkkien paistoon
- sokeria munkkien sokeroimiseen
Paahdettu valkosuklaanamelaka eli japanilainen vanukas
- 120 gvalkosuklaata
- 1liivate
- 70 g (noin ¾ dl)maitoa
- 130 g (1½ dl)kermaa
Raparperikompotti
- 150 graparperia (tuore tai pakaste)
- 80 g (1 dl)hillosokeria
- ½ dlvettä
Koristelu
- 40 gtummaa suklaata
- 2 rkltummaa kaakaojauhetta
- syötäviä kukkia, esim. rautayrtin kukkia
Markus Hurskaisen munkkikakku – ohje:
- Valmista valkosuklaanamelaka tarjoilua edeltävänä päivänä. Paahda valkosuklaata 130-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes suklaa on kullanruskeaa. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Purista lionneesta liivatteesta ylimääräiset vedet pois ja lisää liivate kuuman kermamaidon joukkoon. Kaada edelleen kuuma neste kulhoon paahdetun valkosuklaan päälle ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Siirrä kylmään peitettynä jähmettymään vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Vatkaa namelaka kuohkeaksi ja lusikoi pursotinpussiin, jossa on haluamasi tylla.
- Yhdistä kaikki munkkitaikinan aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa taikinakoukulla matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna levätä kulhossa liinalla peitettynä puoli tuntia. Leivo taikina pitkäksi pötköksi ja jaa 10 palaan (noin 50 g/kpl). Pyörittele palat palloiksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaisiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Uppopaista kohonneita munkkeja 180-asteisessa öljyssä noin puolitoista minuuttia per puoli tai kunnes munkit ovat kauniin ruskeita. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla rasvasta talouspaperin päälle ja pyörittele välittömästi kauttaaltaan sokerissa.
- Leikkaa raparperit (sulata pakasteraparperit) noin sentin paloiksi. Laita raparperipalat kattilaan veden kanssa ja kiehauta. Lisää hillosokeri raparperien joukkoon koko ajan sekoittaen ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta valmis kompotti ja jäähdytä. Laita jäähtynyt kompotti pursotinpussiin.
- Sulata suklaa 40-asteiseksi ja laita suklaa pursotinpussiin. Siivilöi kaakaojauhetta ohut kerros leivinpaperin päälle. Pursota suklaasta noin 3 mm paksuisia tikkuja kaakaojauheen päälle ja siirrä koristeet jääkaappiin.
- Täytä sokeroidut ja hieman jäähtyneet munkit raparperikompotilla. Asettele munkit kakkuvadin reunalle kranssiksi. Pursota vaahdotettua valkosuklaanamelakaa kauttaaltaan munkkien päälle. Viimeistele munkkikakku suklaatikuilla ja syötävillä kukilla.
Markus Hurskainen kertoo kakkureseptistään näin:
”Rakastan munkkeja yli kaiken, ja mielestäni tällä tavalla tarjoiltuna munkit nousevat uusiin sfääreihin. Keväällä raparperi loistaa yhdessä paahdetun valkosuklaan kanssa upeana makuparina.”

Mansikkabritakakku on Sanna Stellanin luottoherkku! ”Olen suurpiirteinen, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina”
Kotivinkki

Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
Kotivinkki

Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!
Kotivinkki

Nyt sitruunasuulla kävi munkki! Marenki-sitruunamunkit yhdistävät pehmeän marengin ja lemon curd -tahnan täydellisesti
Maku

Kahvihiiren kesäkakku! Yllättävä makupari tekee raparperi-kahvikakusta vastustamattoman – helppo herkku on hetkessä valmis uuniin
Kotivinkki

Raparperi-valkosuklaakakku – lempeän valkosuklaan ja hapokkaan raparperin makupari tuo palan kesää lautaselle
Unelmien Talo&Koti

Helppo sitruuna-raparperikakku
Maku

Persialainen rakkauskakku lumoaa ensi suupalalta! Mehevä herkku saa ylleen appelsiinisen kuorrutteen
Kotivinkki