Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marjainen jogurttivuokakakku on mehevä kuin mikä! Helppo ohje ihastuttaa

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Pakastimen marjasato sujahtaa mutkattomaan vuokakakkuun, joka maistuu vaikkapa viikonloppubrunssilla tai arjen herkkuhetkellä. Herkku sisältää marjojen lisäksi rutkasti myös jogurttia – molempia löytyy sekä taikinasta että pinnalta!

1.3.2023
Reseptin ainekset
8 annosta
2
munaa
200 g
turkkilaista jogurttia
½ dl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
250 g
kuningatarmarjasekoitusta (pakaste)
Vuoan voitelu
1–2 tl
rypsiöljyä
Kuorrutus
300 g
kuningatarmarjasekoitusta (pakaste)
½ dl
sokeria
2 rkl
vettä
400 g
turkkilaista jogurttia

Marjainen jogurttivuokakakku − ohje:

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää jogurtti ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat ainekset muna-jogurtti-öljyseokseen. Sekoita nuolijalla.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä (25 × 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja lisää päälle jäiset marjat. Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
  3. Valmista kakun kypsyessä kuorrutuksen marjat. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi. Lisää jäiset marjat ja anna kiehahtaa kevyesti. Siirrä sivuun jäähtymään.
  4. Levitä kakun päälle ensin jogurtti ja sitten marjaseos.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt