


Marjainen jogurttivuokakakku on mehevä kuin mikä! Helppo ohje ihastuttaa
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Pakastimen marjasato sujahtaa mutkattomaan vuokakakkuun, joka maistuu vaikkapa viikonloppubrunssilla tai arjen herkkuhetkellä. Herkku sisältää marjojen lisäksi rutkasti myös jogurttia – molempia löytyy sekä taikinasta että pinnalta!
Reseptin ainekset
8 annosta
2
munaa
200 g
turkkilaista jogurttia
½ dl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
250 g
kuningatarmarjasekoitusta (pakaste)
Vuoan voitelu
1–2 tl
rypsiöljyä
Kuorrutus
300 g
kuningatarmarjasekoitusta (pakaste)
½ dl
sokeria
2 rkl
vettä
400 g
turkkilaista jogurttia
Marjainen jogurttivuokakakku − ohje:
- Riko munien rakenne kulhossa. Lisää jogurtti ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat ainekset muna-jogurtti-öljyseokseen. Sekoita nuolijalla.
- Voitele uunivuoka öljyllä (25 × 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja lisää päälle jäiset marjat. Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
- Valmista kakun kypsyessä kuorrutuksen marjat. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi. Lisää jäiset marjat ja anna kiehahtaa kevyesti. Siirrä sivuun jäähtymään.
- Levitä kakun päälle ensin jogurtti ja sitten marjaseos.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat