Maku

Marjainen jogurttivuokakakku on mehevä kuin mikä! Helppo ohje ihastuttaa

1 h 5 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
50 min
Pakastimen marjasato sujahtaa mutkattomaan vuokakakkuun, joka maistuu vaikkapa viikonloppubrunssilla tai arjen herkkuhetkellä. Herkku sisältää marjojen lisäksi rutkasti myös jogurttia – molempia löytyy sekä taikinasta että pinnalta!
3.9
2
Julkaistu 1.3.2023


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 2munaa
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 250 g kuningatarmarjasekoitusta (pakaste)

Vuoan voitelu

  • 1–2 tl rypsiöljyä

Kuorrutus

  • 300 gkuningatarmarjasekoitusta (pakaste)
  • ½ dl sokeria
  • 2 rklvettä
  • 400 gturkkilaista jogurttia
Tulosta

Marjainen jogurttivuokakakku − ohje:

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää jogurtti ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat ainekset muna-jogurtti-öljyseokseen. Sekoita nuolijalla.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä (25 × 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja lisää päälle jäiset marjat. Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
  3. Valmista kakun kypsyessä kuorrutuksen marjat. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi. Lisää jäiset marjat ja anna kiehahtaa kevyesti. Siirrä sivuun jäähtymään.
  4. Levitä kakun päälle ensin jogurtti ja sitten marjaseos.
2 kommenttia