


Kakku kuin karkki! Marianne-juustokakku maistuu piparmintulta ja suklaalta – nappaa ihan täydellinen ohje
4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h 0 min
Keksipohjainen hyydytetty juustokakku syntyy ilman uunia ja on aina muodissa. Tee piparminttuinen herkku Marianne-karkeilla ja -kekseillä.
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
1 pkt (345 g)
täytekeksejä (esim. Fazer Domino Marianne )
75 g
voita
Täyte
6
liivatelehteä
2 prk (à 2 dl)
vispikermaa
2 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 ps (150 g)
Fazer Marianne crush -rouhetta
¼ dl
sokeria
2 rkl
vettä
Koristelu
Marianne-rakeita
Marianne-karkkeja
täytekeksejä (esim. Fazer Marianne Domino)
Marianne-juustokakku – ohje:
- Kiinnitä irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- Hienonna pohjaan tulevat keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se koneen käydessä muruseokseen. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Laita liivatteet kulhoon pehmenemään runsaaseen kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi. Sekoita tuorejuusto, karamellirouhe ja sokeri toisessa kulhossa keskenään. Lisää kermavaahto juustoseokseen kevyesti nostellen.
- Kuumenna vesi pienessä kattilassa. Sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä minuutin ajan. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaavi täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt. Irrota kakku varovasti vuoasta tarjoiluvadille.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Rouhi kovat karkit veitsellä ja murra keksit käsin suupaloiksi.
Vinkki!
Voit tuunata kakun makumaailmaa helposti vaihtamalla pohjan keksejä, täytteen makuaineita ja koristeita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat