Marenkitorttu

2 h 25 min
5
0

Marenkitorttu

GL
0
5
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Marenki

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 dlsokeria

Täyte

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 5 dlmansikoita (viipaloituna)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Piirrä leivinpaperille kolme noin 25 cm halkaisijan kokoista ympyrää (voit käyttää apuna ruokalautasta ääriviivojen piirtämiseen).

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon. Marenki on valmis, kun siihen muodostuu kankeita ”vuorenhuippuja” ja seos on kiiltävää.

Levitä seos lusikalla, tai lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota se, kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Paista marenkeja uunissa 75–100 asteessa noin 2 tuntia. Marengit ovat valmiit, kun ne irtoavat hyvin paperista ja tuntuvat kevyiltä ja kuivilta.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Kääntele kerma rahkan joukkoon ja lisää viipaloidut mansikat.

Kokoa kakku jakamalla täyte kahdelle marenkilevylle. Nosta kolmas levy päällimmäiseksi. Pane kakku pakastimeen noin 3 tunniksi. Ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Pakastaminen ei ole välttämätöntä, vaan voit myös valmistaa kakun suoraan tarjottavaksi.

Koristele kakku mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä