Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marenkitorttu

2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h 0 min

Marenkitorttu sopii mainiosti monenlaisiin herkkuhetkiin. Raikkaissa mansikoissa ovat kesän maut parhaimmillaan!

Reseptin ainekset
10 annosta
Marenki
4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
Täyte
4 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
2 tl
vanilliinisokeria
1 dl
maitorahkaa
5 dl
mansikoita (viipaloituna)

Piirrä leivinpaperille kolme noin 25 cm halkaisijan kokoista ympyrää (voit käyttää apuna ruokalautasta ääriviivojen piirtämiseen).

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon. Marenki on valmis, kun siihen muodostuu kankeita ”vuorenhuippuja” ja seos on kiiltävää.

Levitä seos lusikalla, tai lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota se, kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Paista marenkeja uunissa 75–100 asteessa noin 2 tuntia. Marengit ovat valmiit, kun ne irtoavat hyvin paperista ja tuntuvat kevyiltä ja kuivilta.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Kääntele kerma rahkan joukkoon ja lisää viipaloidut mansikat.

Kokoa kakku jakamalla täyte kahdelle marenkilevylle. Nosta kolmas levy päällimmäiseksi. Pane kakku pakastimeen noin 3 tunniksi. Ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Pakastaminen ei ole välttämätöntä, vaan voit myös valmistaa kakun suoraan tarjottavaksi.

Koristele kakku mansikoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt