Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marenkihuippuinen appelsiinikakku – piparikuusimetsällä koristettu mehevä kakku on joulupöydän ihanin ilmestys

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Appelsiinisen kakun mehevyyden salaisuus piilee mantelimassassa ja karpaloissa. Kaunis kakku saa kauniin lumikuorrutuksen italialaisesta marengista ja piparikuusista.

18.12.2019
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
150 g
mantelimassaa
1½ rkl
(luomu)appelsiininkuorta raastettuna
½ dl
appelsiinin mehua
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
4
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
karpaloita (jäisiä)
Italialainen marenki
2½ dl
sokeria
1 dl
vettä
3
valkuaista
Koristelu
5
vaaleaa pikeerillä koristeltua kuusipiparkakkua

Marenkihuippuinen appelsiinikakku – ohje:

  1. Raasta kylmä mantelimassa raastimen karkealla terällä. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
  2. Vaahdota pehmeä voi, sokeri, mantelimassa- ja appelsiininkuoriraaaste sähkövatkaimella. Lisää munat vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä appelsiinimehun ja karpaloiden kanssa.
  4. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20–24 cm). Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  5. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä.
  6. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa 120-asteiseksi (aikaa kuluu noin 8 minuuttia).
  7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana vaahdon joukkoon vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä.
  8. Levitä marenki kakun pinnalle. Viimeistele kakku koristelluilla piparkakuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt