


Marenkihuippuinen appelsiinikakku – piparikuusimetsällä koristettu mehevä kakku on joulupöydän ihanin ilmestys
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Appelsiinisen kakun mehevyyden salaisuus piilee mantelimassassa ja karpaloissa. Kaunis kakku saa kauniin lumikuorrutuksen italialaisesta marengista ja piparikuusista.
Reseptin ainekset
12 annosta
Kakkupohja
150 g
mantelimassaa
1½ rkl
(luomu)appelsiininkuorta raastettuna
½ dl
appelsiinin mehua
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
4
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
karpaloita (jäisiä)
Italialainen marenki
2½ dl
sokeria
1 dl
vettä
3
valkuaista
Koristelu
5
vaaleaa pikeerillä koristeltua kuusipiparkakkua
Marenkihuippuinen appelsiinikakku – ohje:
- Raasta kylmä mantelimassa raastimen karkealla terällä. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
- Vaahdota pehmeä voi, sokeri, mantelimassa- ja appelsiininkuoriraaaste sähkövatkaimella. Lisää munat vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä appelsiinimehun ja karpaloiden kanssa.
- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20–24 cm). Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä.
- Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa 120-asteiseksi (aikaa kuluu noin 8 minuuttia).
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana vaahdon joukkoon vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä.
- Levitä marenki kakun pinnalle. Viimeistele kakku koristelluilla piparkakuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat