


Tonttujen toivekakku
Jouluinen manteli-porkkanakakku – rakastettu porkkanakakku saa uutta makua mantelirouheesta ja joulumausteista
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Jouluinen manteli-porkkanakakku saa säväyksen appelsiininkuoresta ja joulumausteista. Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää kakun, ja mantelirouhe tuo purutuntumaa. Tuorejuustokuorrute ja paahdetut mantelilastut kruunaavat herkun.
Reseptin ainekset
25 palaa
3 dl (2–3 kpl)
porkkanaa raasteena
2 dl
sokeria
1½ dl
juoksevaa margariinia
2
munaa
2½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua maustepippuria
2 tl
jauhettu kanelia
1 tl
inkivääriä
1
appelsiinin kuori raasteena
1 dl
mantelirouhetta
Kuorrutus
2 rkl
pehmeää voita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl
tomusokeria
1 rkl
appelsiinimehua
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
1 dl
mantelilastuja paahdettuna
Jouluinen manteli-porkkanakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.
- Sekoita kulhossa sokeri, juokseva margariini ja munat. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja mausteet. Pese ja raasta appelsiininkuori. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku noin puoli tuntia paiston jälkeen.
- Sulata kuorrutuksen voi ja lisää muut aineet. Sekoita ja lusikoi rennosti kakun päälle.
- Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Anna lastujen jäähtyä ja ripottele kuorrutteen päälle.
Vinkit!
- Leivo porkkanakakku päivää tai kahta aikaisemmin, säilytä folioon pakattuna jääkaapissa ja kuorruta vasta juuri ennen tarjoilua. Kakku mehevöityy entisestään, kun se saa tekeytyä muutaman päivän.
- Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa ikisuosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
