4,2(5)
Mansikkajuustokakkupalat ihastuttavat kesäjuhlissa – pinnan upea marmorointi syntyy yllättävän helposti
13 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 13 h
Paistettu juustokakku muuttuu täydelliseksi kesäherkuksi, kun siihen lisää mansikkaa. Näyttävä marmorointi syntyy simppelisti hammastikulla.
Reseptin ainekset
12 kpl
150 gkaurakeksejä
50 gvoita sulatettuna
400 gtuorejuustoa huoneenlämpöisenä
100 granskankermaa
1 rklperunajauhoja (tai maizenaa)
2 dlerikoishienoa sokeria
2munaa
1keltuainen
1 rklsitruunamehua
Mansikkaseos
2 rklvettä
2 tlperunajauhoja (tai maizenaa)
3 dlmansikoita
2 rklsokeria

Mansikkajuustokakkupalat – ohje:

  1. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun 20 x 20 -senttisen vuoan tai ø 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
  2. Mittaa mansikkaseoksen ainekset kattilaan ja keitä mansikoita lastalla muussaten muutama minuutti. Siivilöi sosemaiseksi. Laita jääkaappiin.
  3. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, peruna­jauho ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat ja keltuainen yksi kerrallaan koko aika vatkaten. Lisää sitruunamehu. Kaada juustokakku­seos vuokaan keksipohjan päälle. Lusikoi mansikkaseosta päälle ja marmoroi vetämällä hammas­tikulla mansikkaseoksen läpi.
  4. Paista juustokakkua 225 asteessa 5 minuuttia. Laske lämpötila 135 asteeseen ja paista 30–40 minuuttia. Valmis juustokakku on kiinteähkö reunoilta, mutta keskeltä pehmeämpi. Laita uuni pois päältä, avaa luukku raolleen ja jätä juustokakku uuniin vielä 5–10 minuutiksia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Leikkaa seuraavana päivänä paloiksi ja tarjoa.

Vinkki!

Juustokakku säilyy jääkaapissa noin 3–4 päivää.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.