


Mansikkajuustokakkupalat ihastuttavat kesäjuhlissa – pinnan upea marmorointi syntyy yllättävän helposti
13 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 13 h 0 min
Paistettu juustokakku muuttuu täydelliseksi kesäherkuksi, kun siihen lisää mansikkaa. Näyttävä marmorointi syntyy simppelisti hammastikulla.
Reseptin ainekset
12 kpl
150 g
kaurakeksejä
50 g
voita sulatettuna
400 g
tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
100 g
ranskankermaa
1 rkl
perunajauhoja (tai maizenaa)
2 dl
erikoishienoa sokeria
2
munaa
1
keltuainen
1 rkl
sitruunamehua
Mansikkaseos
2 rkl
vettä
2 tl
perunajauhoja (tai maizenaa)
3 dl
mansikoita
2 rkl
sokeria
Mansikkajuustokakkupalat – ohje:
- Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun 20 x 20 -senttisen vuoan tai ø 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
- Mittaa mansikkaseoksen ainekset kattilaan ja keitä mansikoita lastalla muussaten muutama minuutti. Siivilöi sosemaiseksi. Laita jääkaappiin.
- Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, perunajauho ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat ja keltuainen yksi kerrallaan koko aika vatkaten. Lisää sitruunamehu. Kaada juustokakkuseos vuokaan keksipohjan päälle. Lusikoi mansikkaseosta päälle ja marmoroi vetämällä hammastikulla mansikkaseoksen läpi.
- Paista juustokakkua 225 asteessa 5 minuuttia. Laske lämpötila 135 asteeseen ja paista 30–40 minuuttia. Valmis juustokakku on kiinteähkö reunoilta, mutta keskeltä pehmeämpi. Laita uuni pois päältä, avaa luukku raolleen ja jätä juustokakku uuniin vielä 5–10 minuutiksia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Leikkaa seuraavana päivänä paloiksi ja tarjoa.
Vinkki!
Juustokakku säilyy jääkaapissa noin 3–4 päivää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat