


Raikas mansikkajäädykekakku on täydellinen kesäjälkkäri! Helppo resepti kannattaa ottaa talteen
6 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 0 min
Tee mansikkakakku vaihteeksi viileänä jäädykkeenä. Herkku maustetaan seljankukkamehulla ja koristellaan suloisilla mansikankukilla. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
200 g
digestive- tai kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte
250 g
mansikoita
2
liivatetta
3 prk (á 2 dl)
vispikermaa
500 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
1 dl
tomusokeria
2 dl
seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
Lisäksi
200 g
mansikoita
metsämansikan- tai mansikankukkia
Mansikkajäädykekakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) reunan ja pohjan väliin.
- Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää keksiseokseen. Sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
- Perkaa täytteen mansikat ja halkaise ne pitkittäin. Asettele mansikanpuolikkaat vieri viereen vuoan reunaa vasten, leikkuupinta ulospäin. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma. Lisää jogurtti, sokeri, mehutiiviste ja sitruunankuoriraaste.
- Kuumenna sitruunanmehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Lisää mehu täyteseokseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan pohjan päälle varovasti niin, ettei täytettä valu mansikoiden ja vuoan väliin.
- Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita pakastimeen. Jäädytä vähintään kuusi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Ota kakku huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta (auta tarvittaessa varovasti veitsellä kakun ympäriltä) ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja mansikankukilla.
Vinkki!
Liivatteen käyttö ei ole välttämätöntä, mutta se auttaa pitämään sulavan kakun paremmin kasassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat