Maku

Mansikka-raparperikakku keksipohjalla

4 h 45 min
5
0

Mansikka-raparperikakku keksipohjalla

Kesän kaunein mansikkakakku
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 250 graparperia
  • ½ dlsokeria
  • 3/4 dlvettä
  • 3,3 dlkuohukermaa
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 1 kplvaniljatanko
  • 3/4 dlsokeria
  • 4 kplliivatelehteä
  • tilkka vettä
  • 100 gvalkosuklaata
  • 500 gtuoreita mansikoita

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN4 h

Murustele kaurakeksit ja sulata voi. Sekoita kaurakeksimurut ja sulatettu voi hyvin keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24cm) leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkääppiin.

Pilkoraparperit ja laita kattiilaan. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 min tai kunnes raparperi on kunnolla pehmentynyt. Anna jäähtyä

Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi. Laita valkosuklaa palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vahdi ettei valkosuklaa pääse palamaan. Anna valkosuklaan jäähtyä ja rouhi veitsellä pieneksi rouheeksi.

Poista tuoreista mansikoista kanta ja puolita ne. Asettele mansikat leikkauspinta irtopohjavuoan reunaa vasten. Valmista täyte.

Vatkaa kerma, vaniljatangon siemenet ja sokeri vaahdoksi.  Vatkaa joukkoon mascarpone. Sekoita täytteeseen jäähtynyt raparperisose ja rouhittu valkosuklaa.

Liota liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kattilassa tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena norona samalla sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita hyvin. Peitä irtopohjavuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä