Maku

Mansikka-limejuustokakku

4 h 20 min
4.3
4

Mansikka-limejuustokakku

Kesäisen raikas hyydytetty juustokakku maistuu mansikalta ja limeltä eikä ole liian makea!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 200 gDigestive-keksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 400 gtuorejuustoa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 7 kplliivatelehteä
  • 2 tllimen raastettua kuorta (n. 1 lime)
  • 1/2 dllimen mehua (n. 2 limeä)
  • 125 gmansikoita (tuoreita/pakastettuja)

Kiille

  • 125 gmansikoita (tuoreita/pakastettuja)
  • 4 kplliivatelehtiä
  • 1 dlvettä
  • 1 dlmansikkamehukeittoa
  • 2 rklsokeria

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita
  • pensasmustikoita
  • sitruunamelissaa

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Soseuta mansikat, painele seos siivilän läpi. Yhdistä mansikkasose tuorejuustoseokseen. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori mukaan täytteeseen. Purista 2 limen mehu lasiin.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti. Lämmitä limen mehu kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.. Soseuta mansikat, painele siivilän läpi. Lisää sokeri, vesi ja mehukeitto. Ota n. 1/2 desiä seoksesta lasiin ja lämmitä mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste kiilteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada kiille täytteen päälle, varmista ensin että täyte on varmasti hyytynyt tarpeeksi. 

Anna kakun hyytyä vielä toiset 2 tuntia tai mielellään yön yli.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä