Kakku kuin poutapilvi! Mango-passionpavlova lumoaa rapsakalla marengilla ja kuohkealla kermatäytteellä
2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h Mango-passionpavlovan raikkaus on vailla vertaa, minkä lisäksi kakku on myös huippuhelppo valmistaa. Lisää täyte pohjan päälle vasta juuri ennen tarjoamista, jotta marenki pysyy rapeana.
GL
KA
4
Kuvat
Julkaistu 3.7.2020

Kakku kuin poutapilvi! Mango-passionpavlova lumoaa rapsakalla marengilla ja kuohkealla kermatäytteellä
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 6huoneenlämpöistä valkuaista
- 4 dlsokeria
- 1½ rklmaissitärkkelystä
- 1½ tlvalkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
Täyte
- 2 dlkuohukermaa
- 1mango
- 3passiohedelmää
Mango-passionpavlova valmistetaan näin:
- Erottele valkuaiset puhtaaseen, kuivaan metalli- tai lasikulhoon ja vaahdota. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään ja lisää seos useassa erässä vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka tai sitruunan mehu.
- Lusikoi marenki isoksi keoksi uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile lusikalla marenkikeon reunat aaltoilevaksi.
- Paista marenkia 120 asteessa uunin alatasolla 1,5 tuntia. Käännä uuni pois päältä, laita esimerkiksi puulasta luukun väliin ja jätä marenki uuniin vielä puoleksi tunniksi.
- Nosta marenki tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori mango ja vuole siitä ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Kierrä viipaleet rullalle.
- Lusikoi kermavaahto pavlovan keskelle ja nosta mangorullat päälle. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmää pavlovan pinnalle. Tarjoa heti.

Pavlova
Maku

Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
Kotivinkki

Musta pavlova – tyrmäävän tyylikäs kerroskakku saa herkuttelijat huokaamaan onnesta
Maku

Kuningatar-minipavlovat
Maku

Kirsikkapavlova – rakastetun klassikon mehevä kesäversio
Maku

Matcha-minipavlovat
Maku

Mango-muscovadopavlova
Maku

Pienet sitruuna-lakritsipavlovat
Maku