


Kakku kuin poutapilvi! Mango-passiopavlova lumoaa rapsakalla marengilla ja kuohkealla kermatäytteellä
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Mango-passiopavlovan raikkaus on vailla vertaa, minkä lisäksi kakku on myös huippuhelppo valmistaa. Lisää täyte pohjan päälle vasta juuri ennen tarjoamista, jotta marenki pysyy rapeana.
Reseptin ainekset
10 annosta
6
huoneenlämpöistä valkuaista
4 dl
sokeria
1½ rkl
maissitärkkelystä
1½ tl
valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
Täyte
2 dl
kuohukermaa
1
mango
3
passiohedelmää
Mango-passiopavlova valmistetaan näin:
- Erottele valkuaiset puhtaaseen, kuivaan metalli- tai lasikulhoon ja vaahdota. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään ja lisää seos useassa erässä vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka tai sitruunan mehu.
- Lusikoi marenki isoksi keoksi uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile lusikalla marenkikeon reunat aaltoilevaksi.
- Paista marenkia 120 asteessa uunin alatasolla 1,5 tuntia. Käännä uuni pois päältä, laita esimerkiksi puulasta luukun väliin ja jätä marenki uuniin vielä puoleksi tunniksi.
- Nosta marenki tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori mango ja vuole siitä ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Kierrä viipaleet rullalle.
- Lusikoi kermavaahto pavlovan keskelle ja nosta mangorullat päälle. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmää pavlovan pinnalle. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat