Kotivinkki

Kakku kuin poutapilvi! Mango-passiopavlova lumoaa rapsakalla marengilla ja kuohkealla kermatäytteellä

2 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h
Mango-passiopavlovan raikkaus on vailla vertaa, minkä lisäksi kakku on myös huippuhelppo valmistaa. Lisää täyte pohjan päälle vasta juuri ennen tarjoamista, jotta marenki pysyy rapeana.
GL
0
0


Ainekset (10 annosta)

  • 6huoneenlämpöistä valkuaista
  • 4 dlsokeria
  • 1½ rklmaissitärkkelystä
  • 1½ tlvalkoviinietikkaa tai sitruunan mehua

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1mango
  • 3passiohedelmää
Tulosta

Mango-passiopavlova valmistetaan näin:

  1. Erottele valkuaiset puhtaaseen, kuivaan metalli- tai lasikulhoon ja vaahdota. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään ja lisää seos useassa erässä vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka tai sitruunan mehu.
  2. Lusikoi marenki isoksi keoksi uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile lusikalla marenkikeon reunat aaltoilevaksi.
  3. Paista marenkia 120 asteessa uunin alatasolla 1,5 tuntia. Käännä uuni pois päältä, laita esimerkiksi puulasta luukun väliin ja jätä marenki uuniin vielä puoleksi tunniksi.
  4. Nosta marenki tarjoiluvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori mango ja vuole siitä ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Kierrä viipaleet rullalle.
  5. Lusikoi kermavaahto pavlovan keskelle ja nosta mangorullat päälle. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmää pavlovan pinnalle. Tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »