


Mandu-dumplingit – korealaiset nyytit herkutellaan lämpiminä dippikastikkeen kanssa
3 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Paistaminen ja höyryttäminen takaavat herkullisen maun. Voit korvata sika-nautajauhelihan broilerinjauhelihalla tai kasvisjauhiksella.
Reseptin ainekset
Noin 40 kpl
1 pkt (200 g)
wonton-taikinaa
(versoja)
Täyte
150 g
kaalia
¼
purjoa
3
kevätsipulia
1 tl
inkivääriä raastettuna
400 g
sika-nautajauhelihaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
soijakastiketta
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
seesamiöljyä
Paistaminen
3 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vettä
Dippikastike
4 rkl
soijakastiketta
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
gochugaru-chilijauhetta (tai hiutaleita)
Mandu-dumplingit – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita dippikastike.
- Suikaloi kaali. Huuhtele purjo. Hienonna purjo ja kevätsipulit. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
- Kostuta wonton-arkin reunat vedellä. Pane keskelle ruokalusikallinen täytettä ja taita reunat vastakkain kolmion muotoon. Painele hyvin kiinni.
- Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla. Paista nyytit pannulla muutamassa erässä. Anna nyyttien paistua, kunnes pohjat ovat ruskistuneet. Lisää 1 dl vettä, laita kansi päälle ja anna kypsyä, kunnes vesi on haihtunut (5–7 minuuttia).
- Tarjoa dumplingit lämpimänä dippikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Voit korvata sika-nautajauhelihan broilerinjauhelihalla tai kasvisjauhiksilla.
Jos haluat tehdä dumpling-taikinan itse, löydät ohjeen täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat