Maku

Dumpling-taikina – näin valmistat aasialaisten taikinanyyttien kuoret

45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen
Dumpling-taikina tehdään vehnäjauhoista, vedestä ja suolasta. Lopuksi nämä aasialaiset taikinanyytit täytetään liha-, kasvis- tai äyriäistäytteellä ja kypsennetään keittämällä, höyryttämällä tai paistamalla. Nappaa taikinan ohje ja valmistaudu makunautintoon!
VE
5
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (30 kpl)

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2½ dlkylmää vettä
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Dumpling-taikina valmistetaan näin:

  1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää vettä puolen desin erissä samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa vaivaa sitä muutama minuutti. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä se pötköksi (30 cm) ja jaa noin 30 palaan. Pyöritä palat palloiksi, nosta jauhotetulle leivinpaperille ja peittele kevyesti kelmulla. Kauli palat pyöreiksi (ø 10 cm). Jos ladot pohjat päällekkäin, laita jokaiseen väliin pala leivinpaperia, jotta pohjat eivät tartu toisiinsa kiinni.
  3. Jaa pohjille ruokalusikallinen valitsemaasi täytettä ja muotoile dumpling haluamaasi muotoon. Nosta valmiit dumplingit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille odottamaan kypsentämistä ja peittele kevyesti kelmulla.

Vinkki!

MITÄ PIDIT?
5