


Mamman marjapitko on kesäisen kahvipöydän ihanin ilmestys! Muhkea unelmapulla täytetään ja koristellaan marjoilla
2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min
Tee sopiva marjasekoitus kotimaisista mansikoista, vadelmista, mustikoista ja karhunvatukoista. Marjojen ystävän lempparipitko täytetään ja koristellaan isolla kasalla erilaisia marjoja ja viimeistellään pehmeällä kermavaahdolla.
Reseptin ainekset
2 pitkoa
Pullataikina
2 dl
kevytmaitoa
½ pkt (25 g)
tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
6–7 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai leivontamargariinia
Täyte
200 g
tuoreita marjoja
½ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
Voiteluun
1
muna voiteluun
2 rkl
raesokeria
Koristelu
300 g
tuoreita marjoja
2 dl
vispikerma
tomusokeria
Mamman marjapitko – ohje:
- Ota rasva pehmenemään huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan vaivaten. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja kohota kaksikertaiseksi, noin 40 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli 35 × 25 cm:n levyiksi. Leikkaa taikinoiden pidemmille reunoille noin 2 cm:n paksuja suikaleita. Jätä keskeltä kolmasosa ehjäksi.
- Sekoita pienessä kulhossa sokeri ja perunajauhot. Lisää puolet marjoista taikinan keskelle ja ripottele päälle puolet sokeri-perunajauhoseoksesta. Taita taikinasuikaleet vuoroin keskelle marjojen päälle. Nosta pitko leivinpaperin päälle pellille. Tee samoin toinen pitko.
- Anna pitkojen kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia.
- Vaahdota kerma. Koristele pitkot vaahdolla, marjoilla ja tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat