Maku

Mallas-viikunalimppu

2 h 30 min
5
1

Mallas-viikunalimppu

Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 200 gkaljamallasta
  • 6 dlvettä
  • 5 dlpiimää
  • 1 rklsuolaa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsiirappia
  • 8 dlruisjauhoja
  • 12 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 2 rklauringonkukansiemeniä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Kiehauta kaljamaltaita vedessä. Siirrä seos taikinakulhoon ja sekoita joukkoon hiukan lämmitetty piimä. Nesteen tulee olla kädenlämpöistä. Lisää suola, hiiva, siirappi ja ruisjauhot.

Leikkaa viikunat paloiksi ja sekoita ne auringonkukansiementen kanssa jauhoihin.

Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla melko napakaksi. Lisää lopuksi rasva. Anna taikinan kohota.

Leivo taikinasta 3 tai 4 leipää. Anna leipien kohota. Pistele kohonneet leivät ja paista 200 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä koputtamalla pohjaan. Kun ääni on kumahteleva, ontto, leivät ovat kypsiä. Mallasleivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Ne sopivat hyvin pakastettaviksi.

Vinkki!

•Jos teet kotikaljan maltaista, voit käyttää kaljasta jäävää mallasmäskiä (5–6 dl) leipään.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä