


Mallas-viikunalimppu
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
4 kpl
200 g
kaljamallasta
6 dl
vettä
5 dl
piimää
1 rkl
suolaa
50 g
hiivaa
1 1/2 dl
siirappia
8 dl
ruisjauhoja
12 dl
hiivaleipäjauhoja
1 1/2 dl
auringonkukansiemeniä
200 g
kuivattuja viikunoita
3/4 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Voiteluun
1 kpl
munaa
Koristeluun
2 rkl
auringonkukansiemeniä
Kiehauta kaljamaltaita vedessä. Siirrä seos taikinakulhoon ja sekoita joukkoon hiukan lämmitetty piimä. Nesteen tulee olla kädenlämpöistä. Lisää suola, hiiva, siirappi ja ruisjauhot.
Leikkaa viikunat paloiksi ja sekoita ne auringonkukansiementen kanssa jauhoihin.
Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla melko napakaksi. Lisää lopuksi rasva. Anna taikinan kohota.
Leivo taikinasta 3 tai 4 leipää. Anna leipien kohota. Pistele kohonneet leivät ja paista 200 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä koputtamalla pohjaan. Kun ääni on kumahteleva, ontto, leivät ovat kypsiä. Mallasleivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Ne sopivat hyvin pakastettaviksi.
•Jos teet kotikaljan maltaista, voit käyttää kaljasta jäävää mallasmäskiä (5–6 dl) leipään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat