


Mairen puolukkapiirakka on päätoimittaja Tytti Kontulan luottoresepti 1970-luvulta: ”Myös lapseni ovat Mairen piirakan faneja”
Päätoimittaja Tytti Kontula leipoo mehevää puolukkapiirakkaa äidiltään perimällään ohjeella. Maire, jonka mukaan piirakka on saanut nimensä, oli äidin työkaveri 1970-luvulla. ”Maire käytti mittayksikkönä lasia, mikä on minusta kodikasta”, Kontula kertoo. Nappaa herkullinen resepti!
Mairen puolukkapiirakka – ohje:
- Sulata rasva kattilassa tai mikrossa. Sekoita kuivat aineet suuressa leivontakulhossa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Ota yksi lasillinen taikinaa talteen.
- Lisää joukkoon piimä tai muu maitotuote sekä muna. Sekoita puukauhalla.
- Levitä taikina korkeareunaiselle pellille. Laita päälle sokeroitua puolukkasurvosta ja lasillinen taikinamurua.
- Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Herkku lapsuudesta

”Maire oli äitini työkaveri 1970-luvulla. Maire käytti mittayksikkönä lasia, mikä on minusta kodikasta. Kun olin lapsi, meillä oli usein tätä piirakkaa, ja ihmettelin aina, miten joku ei pidä puolukasta. Sehän on niin hyvää! Myöhemmin olen ymmärtänyt, että sokerin ja rasvan määrällä voi olla osuutta asiaan. Myös omat lapseni – ja monet heidän ystävistään – ovat Mairen piirakan faneja. Tarjoilen piirakan neliönmuotoisiksi suupaloiksi leikattuna, mutta niitä saa kyllä ottaa monta!”
Tytti Kontula; Kotivinkin, Unelmien Talo&Kodin ja Ihana-lehden päätoimittaja