


Tätä teet toistekin
Pellillinen rapeaa rouskuteltavaa! Lyttykaalipelti on syksyn koukuttava (ja ihanan juustoinen) naposteluruoka
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Lyttykaalipelti saa makua kahdesta juustosta ja ripauksesta mausteita. Keitetyistä ja litistetyistä parsa- ja kukkakaaleista paistuu juustopedin päällä koukuttavan rapea peltiruoka.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
200 g
parsakaalia
250 g
kukkakaalia
1 ps (150 g)
cheddarjuustoa
75 g
parmesaanijuustoa
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
chilirouhetta
½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa
Lyttykaalipelti – ohje:
- Leikkaa parsakaali ja kukkakaali paloiksi.
- Keitä kaalit juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kukkakaalin keittoaika on 4–5 minuuttia ja parsakaalin 2–3 minuuttia. Valuta kaalit.
- Raasta juustot. Pirskota öljy leivinpaperin päälle pellille. Levitä juustoraasteet päälle tasaiseksi levyksi.
- Paina kukkakaalin- ja parsakaalinkukinnot litteiksi haarukalla. Asettele litistetyt kaalit pellille juustoraasteen päälle.
- Ripottele päälle mausteet. Paista 200-asteessa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut.
- Ota pelti uunista. Anna jäähtyä hetki, jotta juusto kovettuu. Taita paloiksi.
Vinkki!
Voit käyttää myös muita kovia ja voimakkaan makuisia juustoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat