Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tätä teet toistekin

Pellillinen rapeaa rouskuteltavaa! Lyttykaalipelti on syksyn koukuttava (ja ihanan juustoinen) naposteluruoka

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Lyttykaalipelti saa makua kahdesta juustosta ja ripauksesta mausteita. Keitetyistä ja litistetyistä parsa- ja kukkakaaleista paistuu juustopedin päällä koukuttavan rapea peltiruoka.

4.9.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
200 g
parsakaalia
250 g
kukkakaalia
1 ps (150 g)
cheddarjuustoa
75 g
parmesaanijuustoa
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
chilirouhetta
½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa

Lyttykaalipelti – ohje:

  1. Leikkaa parsakaali ja kukkakaali paloiksi.
  2. Keitä kaalit juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kukkakaalin keittoaika on 4–5 minuuttia ja parsakaalin 2–3 minuuttia. Valuta kaalit.
  3. Raasta juustot. Pirskota öljy leivinpaperin päälle pellille. Levitä juustoraasteet päälle tasaiseksi levyksi.
  4. Paina kukkakaalin- ja parsakaalinkukinnot litteiksi haarukalla. Asettele litistetyt kaalit pellille juustoraasteen päälle.
  5. Ripottele päälle mausteet. Paista 200-asteessa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut.
  6. Ota pelti uunista. Anna jäähtyä hetki, jotta juusto kovettuu. Taita paloiksi.

Vinkki!

Voit käyttää myös muita kovia ja voimakkaan makuisia juustoja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt