Luumu- tarte tatin – hedelmäisen keikauskakun täyte saa lumoavaa makua kanelista ja punaviinistä
vegaani
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min
Luumu- tarte tatin valmistetaan perinteisen omenan sijaan luumuista, jotka maustetaan kanelilla ja punaviinillä. Taivaallisen makuinen herkku on vielä kaiken muun hyvän lisäksi myös vegaaninen.

Reseptin ainekset 4 annosta
Taikina
3 dlvehnäjauhoja
75 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
2 rklsokeria
¼ tlsuolaa
2 rklkaurapohjaista ranskankermaa
Täyte
500 gtuoreita luumuja
50 gmargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1 dlmuscovadosokeria
½ tlkanelia
½ dlpunaviiniä
Tarjoilu
½ lvegaanista vaniljajäätelöä (esim. Oatly Pretty Average Vanilla Ice Cream)
Luumu- tarte tatin valmistetaan näin:
- Nypi keskenään jauhot, margariini, sokeri ja suola. Lisää lopuksi ranskankermavalmiste ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Halkaise luumut ja poista kivet. Paloittele margariini uunin kestävälle paistinpannulle (ø 24 cm). Kuumenna ja anna rasvan sulaa. Mittaa joukkoon muscovadosokeri ja kaneli. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita joukkoon punaviini. Lisää päälle luumut leikkuupinta alaspäin. Anna hautua muutama minuutti.
- Kauli taikina paistinpannun kokoiseksi levyksi ja nosta kaulimen avulla luumujen päälle. Painele taikina tiiviisti luumujen päälle. Pistele haarukalla pintaan muutamia reikiä.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pohjataikina on hieman ruskistunut. Anna piirakan jäähtyä vuoassa vartti ennen kuin kumoat sen.
- Aseta tarjoilulautanen vuoan kanneksi ja kiepauta torttu ylösalaisin lautaselle. Tarjoa tarte tatin vegaanisen jäätelön kanssa.