


Vikkelästi valmistaikinasta
Lohitortut − glögin suolainen seuralainen on pikkujoulujen elegantti hitti
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Lohitortut syntyvät valmistaikinasta. Täydellisen rapeat lohitähdet ovat sesongin helpoin suolapala. Koristelussa voit käyttää mätiä tai caviart-merilevävalmistetta.
Reseptin ainekset
16 kpl
1 pkt (500 g)
torttutaikinalevyjä
1
muna
2 rkl
unikon- ja/tai seesaminsiemeniä
Lohitahna
200 g
lämminsavulohta
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
luomusitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunanmehua
1 prk (200 g)
ranskankermaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
100 g
mätiä tai caviart-merilevävalmistetta
muutama oksa tilliä ja/tai ruohosipulia
Lohitortut – ohje:
- Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita sulaneet levyt neliöiksi. Leikkaa jokaisen neliön kulmaan kulman muotoinen viilto noin sentin päähän reunasta. Käännä kaikki neljä kulmaa keskelle ja paina kevyesti kiinni.
- Voitele tortut munalla ja ripottele siemeniä pinnalle. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen täyttämistä.
- Hienonna lämminsavulohi haarukalla. Hienonna yrtit. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki tahnan aineet keskenään.
- Pursota tai lusikoi täyte torttujen keskelle. Koristele lohitortut mädillä tai caviartilla ja tuoreilla yrteillä.
Vinkki!
Lohitahnan sijaan torttujen täytteeksi sopii vaikka metsäsienisalaatti. Kokeile myös lusikallista pehmeää vuohenjuustoa, jonka päälle voi sujauttaa viipaleen tuoretta viikunaa.
Näin taittelet lohitortut vaihe vaiheelta:

1. Leikkaa torttutaikinasta neliö, ja neliön kumiin kuvanmukaiset viillot.

2. Taittele viiltojen ulkoreunan suikaleet torttuneliön keskelle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat