Maku

Lohi-munakasrulla

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Maukas munakasrulla on helppo valmistaa! Kylmäsavulohi ja piparjuurituorejuusto aateloivat lohi-munakasrullan myös juhlapöytään sopivaksi.
4
2
Julkaistu 14.4.2007


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 4 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 5 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/2 dlkurpitsansiemeniä

Täyte

  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 5 dlrucolaa
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Lohi-munakasrulla – ohje:

  1. Mittaa maito kulhoon ja vatkaa joukkoon jauhot sekä munat. Lisää suola ja pippuri ja kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele siemenet tasaisesti taikinalle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa levy vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.
  2. Silppua lohi. Huuhtele rucolat ja kuivaa ne. Sivele jäähtyneelle munakaslevylle tuorejuusto, ripottele kalasilppu ja rucolanlehdet tasaisesti ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Tähän asti voit valmistella alkuruoan jo edellisenä päivänä.
  3. Kuumenna lohi-munakaskääröä 225 asteessa noin 10 minuuttia tai tarjoa se kylmänä.
  4. Leikkaa lohi-munakasrulla vinosti paloiksi ja nosta pystyyn alkupalalautasille. Somista munakasrulla rucolanlehdillä.

Vinkki!

Piparjuurituorejuustoa voit tehdä itse sekoittamalla raastettua piparjuurta maustamattomaan tuorejuustoon. Levitteeksi sopivat myös muut maustetut tuorejuustot.

2 kommenttia