5(3)
Lohi-kananmunapizza – testaa viikonloppuaamujen brunssiherkut uudessa muodossa
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Lohi-kananmunapizza kohottaa viikonlopun arjen yläpuolelle. Kananmuna, kylmäsavulohi ja avokado ovat tuttuja brunssilautasilta, mutta tällä kertaa ne lastataan pizzapohjalle. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalle levitetään smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia.
26.2.2021
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
3 keskikokoista pizzaa
Pohja
1 ½ dlvettä
15 g tuorehiivaa
½ tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
noin 3 dl(durum)vehnäjauhoja
Täyte
3 rklsmetanaa, ranskankermaa tai paksua turkkilaista jogurttia
9 viipalettakylmäsavulohta
250 gmozzarellaa
250 gterttukirsikkatomaattia
1 ½ dlparmesaania (vastaraastettua)
sormisuolaa
mustapippuria (myllystä)
4 dlsalaattipinaattia
3–6 kananmunaa
2avokadoa

Lohi-kananmunapizza – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta yksi iso, kolme keskikokoista tai useampi pieni pizzapohja. Nosta pohjat leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
  3. Levitä smetana taikinapohjille. Asettele päälle kalaa, mozzarellaviipaleita ja tomaattia. Lisää osa pinaatista ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päälle parmesaania ja hieman suolaa. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Riko varovasti kananmunat. Voit halutessasi kääntää hieman taikinan reunoja ylöspäin, niin muna ei valahda pellille.
  5. Paista 5–15 minuuttia, pizzojen koosta ja uunin tehosta riippuen. Viimeistele salaattipinaatilla ja avokadoviipaleilla.

Vinkki!

Varioi pizzan täytettä savulohella, tonnikalalla ja katkaravuilla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.