


Lohi-kananmunapizza – testaa viikonloppuaamujen brunssiherkut uudessa muodossa
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Lohi-kananmunapizza kohottaa viikonlopun arjen yläpuolelle. Kananmuna, kylmäsavulohi ja avokado ovat tuttuja brunssilautasilta, mutta tällä kertaa ne lastataan pizzapohjalle. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalle levitetään smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia.
Reseptin ainekset
3 keskikokoista pizzaa
Pohja
1 ½ dl
vettä
15 g
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
noin 3 dl
(durum)vehnäjauhoja
Täyte
3 rkl
smetanaa, ranskankermaa tai paksua turkkilaista jogurttia
9 viipaletta
kylmäsavulohta
250 g
mozzarellaa
250 g
terttukirsikkatomaattia
1 ½ dl
parmesaania (vastaraastettua)
sormisuolaa
mustapippuria (myllystä)
4 dl
salaattipinaattia
3–6
kananmunaa
2
avokadoa
Lohi-kananmunapizza – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
- Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta yksi iso, kolme keskikokoista tai useampi pieni pizzapohja. Nosta pohjat leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
- Levitä smetana taikinapohjille. Asettele päälle kalaa, mozzarellaviipaleita ja tomaattia. Lisää osa pinaatista ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päälle parmesaania ja hieman suolaa. Rouhi pinnalle mustapippuria.
- Riko varovasti kananmunat. Voit halutessasi kääntää hieman taikinan reunoja ylöspäin, niin muna ei valahda pellille.
- Paista 5–15 minuuttia, pizzojen koosta ja uunin tehosta riippuen. Viimeistele salaattipinaatilla ja avokadoviipaleilla.
Vinkki!
Varioi pizzan täytettä savulohella, tonnikalalla ja katkaravuilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat