Maku

Lohi-kananmunapizzat

25 min
5
0

Lohi-kananmunapizzat

Leivinjauheella kohotettu taikina nopeuttaa pizzan valmistumista ja muistuttaa yllättävän paljon perinteistä pizzapohjaa. Lohi ja kananmuna tekevät pizzasta ruokaisan.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 2 1/2 dlvettä

Täyte

  • 3/4 dltomaattipyreetä
  • 350 gsavukalaa (esim. lämminsavustettua lohta)
  • 2 rklkapriksia
  • 150 gjuustoa (raastettuna)
  • 6 kplmunaa

Viimeistelyyn

  • 3 rkltuoretta tilliä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rypsiöljy ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi pizzapohjaksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.

Levitä pohjan päälle ensin tomaattipyree, sitten hienonnettu lohi ja kaprikset. Ripottele juustoraaste pizzan päälle. Riko päällimmäiseksi pizzaan munat ja sirottele niiden pintaan hieman suolaa.

Paista lohi-kananmunapizzaa 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Munien keltuaiset saavat jäädä hieman pehmeiksi.

Saksi lohi-kananmunapizzan päälle tuoretta tilliä.

• Varioi pizzan täytettä kylmäsavulohella, tonnikalalla ja katkaravuilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä