Lohi-kananmunapizza – testaa viikonloppuaamujen brunssiherkut uudessa muodossa

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Lohi-kananmunapizza kohottaa viikonlopun arjen yläpuolelle. Kananmuna, kylmäsavulohi ja avokado ovat tuttuja brunssilautasilta, mutta tällä kertaa ne lastataan pizzapohjalle. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalle levitetään smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia.
5
0
Julkaistu: 26.2.2021


Ainekset (3 keskikokoista pizzaa)

Pohja

  • 1 ½ dlvettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • noin 3 dl(durum)vehnäjauhoja

Täyte

  • 3 rklsmetanaa, ranskankermaa tai paksua turkkilaista jogurttia
  • 9 viipalettakylmäsavulohta
  • 250 gmozzarellaa
  • 250 gterttukirsikkatomaattia
  • 1 ½ dlparmesaania (vastaraastettua)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria (myllystä)
  • 4 dlsalaattipinaattia
  • 3–6 kananmunaa
  • 2avokadoa
Tulosta

Lohi-kananmunapizza valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta yksi iso, kolme keskikokoista tai useampi pieni pizzapohja. Nosta pohjat leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
  3. Levitä smetana taikinapohjille. Asettele päälle kalaa, mozzarellaviipaleita ja tomaattia. Lisää osa pinaatista ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päälle parmesaania ja hieman suolaa. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Riko varovasti kananmunat. Voit halutessasi kääntää hieman taikinan reunoja ylöspäin, niin muna ei valahda pellille.
  5. Paista 5–15 minuuttia, pizzojen koosta ja uunin tehosta riippuen. Viimeistele salaattipinaatilla ja avokadoviipaleilla.

Vinkki!

Varioi pizzan täytettä savulohella, tonnikalalla ja katkaravuilla.

Kommentoi »