Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohi-kananmunapizza – testaa viikonloppuaamujen brunssiherkut uudessa muodossa

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Lohi-kananmunapizza kohottaa viikonlopun arjen yläpuolelle. Kananmuna, kylmäsavulohi ja avokado ovat tuttuja brunssilautasilta, mutta tällä kertaa ne lastataan pizzapohjalle. Tomaattikastikkeen sijaan pohjalle levitetään smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia.

26.2.2021
Reseptin ainekset
3 keskikokoista pizzaa
Pohja
1 ½ dl
vettä
15 g
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
noin 3 dl
(durum)vehnäjauhoja
Täyte
3 rkl
smetanaa, ranskankermaa tai paksua turkkilaista jogurttia
9 viipaletta
kylmäsavulohta
250 g
mozzarellaa
250 g
terttukirsikkatomaattia
1 ½ dl
parmesaania (vastaraastettua)
sormisuolaa
mustapippuria (myllystä)
4 dl
salaattipinaattia
3–6
kananmunaa
2
avokadoa

Lohi-kananmunapizza – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta yksi iso, kolme keskikokoista tai useampi pieni pizzapohja. Nosta pohjat leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
  3. Levitä smetana taikinapohjille. Asettele päälle kalaa, mozzarellaviipaleita ja tomaattia. Lisää osa pinaatista ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päälle parmesaania ja hieman suolaa. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Riko varovasti kananmunat. Voit halutessasi kääntää hieman taikinan reunoja ylöspäin, niin muna ei valahda pellille.
  5. Paista 5–15 minuuttia, pizzojen koosta ja uunin tehosta riippuen. Viimeistele salaattipinaatilla ja avokadoviipaleilla.

Vinkki!

Varioi pizzan täytettä savulohella, tonnikalalla ja katkaravuilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt