Maku

Lipeäkala pekonin ja hernesoseen kera

1 h
3.7
1

Lipeäkala pekonin ja hernesoseen kera

GL
MU
1
3.7
Pekonin ja hernesoseen kera tarjottu lipeäkala maistuu herkulliselta. Tapaninpäivän klassikkoruoka saa lisäkkeistä uuden vivahteen.
Teksti Nina Peltola
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1500 glipeäkalaa
  • 170 gpekonia
  • 400 gherneitä
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 2 rklkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Nosta lipeäkala uunivuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ilman rasvaa rapeaksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle.

Kuori ja pilko sipuli ja kuullota kattilassa. Lisää herneet. Lisää muutaman minuutin kuluttua valkoviini ja kerma ja anna porista muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella, lisää suola ja valkopippuri.

Tarjoa lipeäkala pekonin ja hernesoseen sekä keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä