


Lipeäkala pekonin ja hernesoseen kera
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Pekonin ja hernesoseen kera tarjottu lipeäkala maistuu herkulliselta. Tapaninpäivän klassikkoruoka saa lisäkkeistä uuden vivahteen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1,5 kg
lipeäkalaa
170 g
pekonia
400 g
herneitä
1 kpl
sipulia
1 rkl
voita
2 rkl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
- Nosta lipeäkala uunivuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ilman rasvaa rapeaksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle.
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota kattilassa. Lisää herneet. Lisää muutaman minuutin kuluttua valkoviini ja kerma ja anna porista muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella, lisää suola ja valkopippuri.
- Tarjoa lipeäkala pekonin ja hernesoseen sekä keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki!
Katso myös perinteinen lipeäkalan kastikkeen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
