Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lipeäkala pekonin ja hernesoseen kera

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Pekonin ja hernesoseen kera tarjottu lipeäkala maistuu herkulliselta. Tapaninpäivän klassikkoruoka saa lisäkkeistä uuden vivahteen.

20.11.2008
Reseptin ainekset
4 annosta
1,5 kg
lipeäkalaa
170 g
pekonia
400 g
herneitä
1 kpl
sipulia
1 rkl
voita
2 rkl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
  1. Nosta lipeäkala uunivuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  2. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ilman rasvaa rapeaksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle.
  3. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota kattilassa. Lisää herneet. Lisää muutaman minuutin kuluttua valkoviini ja kerma ja anna porista muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella, lisää suola ja valkopippuri.
  4. Tarjoa lipeäkala pekonin ja hernesoseen sekä keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!

Katso myös perinteinen lipeäkalan kastikkeen ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt