


Linssipullat – suolapähkinät tuovat vegaanisiin pyöryköihin makua, rakennetta ja proteiinia
30 min
Suolapähkinöistä ja punaisista linsseistä valmistuvat linssipullat ovat kaivattua vaihtelua lihapullille! Pyöryköiden kypsyessä uunissa on hyvin aikaa valmistaa maukas kastike.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Pyörykät
1 prk (380 g)
punaisia linssejä (käyttövalmiita)
2 dl
suolapähkinöitä
1 dl
kaurahiutaleita
½ dl
ruokafraichea (esim. Planti)
½ dl
paseerattua tomaattia
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
vihreää currytahnaa
Kastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 tl
rypsiöljyä
1½ tl
garam masalaa
½ tl
suolaa
¼ tl
cayennepippuria
1½ dl
ruokafraichea
1 dl
paseerattua tomaattia
1 dl
kaurakermaa
½ rku
korianteria
Linssipullat valmistuvat näin:
- Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa linssit, pähkinät ja hiutaleet monitoimikoneen leikkuukulhoon tai tehosekoittimeen.
- Lisää ruokafraiche, paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Pyöritä konetta, kunnes massa on tasaista. Halutessasi voit jättää siihen hieman rakeisuutta.
- Muotoile seoksesta käsin noin 30 pyörykkää leivinpaperin päälle pellille.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valmista kastike pyöryköiden paistuessa. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää mausteet, ruokafraiche, paseerattu tomaatti sekä kaurakerma. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pyörykät ovat kypsiä.
- Hienonna korianteri ja lisää kastikkeeseen. Tarjoa linssipullat kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat