4,2(5)
Linssipullat – suolapähkinät tuovat vegaanisiin pyöryköihin makua, rakennetta ja proteiinia
Vegaaninen
30 min
Suolapähkinöistä ja punaisista linsseistä valmistuvat linssipullat ovat kaivattua vaihtelua lihapullille! Pyöryköiden kypsyessä uunissa on hyvin aikaa valmistaa maukas kastike.
5.10.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Pyörykät
1 prk (380 g) punaisia linssejä (käyttövalmiita)
2 dlsuolapähkinöitä
1 dlkaurahiutaleita
½ dl ruokafraichea (esim. Planti)
½ dl paseerattua tomaattia
2 rkltomaattipyreetä
1 tljuustokuminaa
1 tlvihreää currytahnaa
Kastike
1sipuli
2valkosipulinkynttä
2 tlrypsiöljyä
1½ tl garam masalaa
½ tl suolaa
¼ tl cayennepippuria
1½ dl ruokafraichea
1 dl paseerattua tomaattia
1 dl kaurakermaa
½ rku korianteria

Linssipullat valmistuvat näin:

  1. Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa linssit, pähkinät ja hiutaleet monitoimikoneen leikkuukulhoon tai tehosekoittimeen.
  2. Lisää ruokafraiche, paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Pyöritä konetta, kunnes massa on tasaista. Halutessasi voit jättää siihen hieman rakeisuutta.
  3. Muotoile seoksesta käsin noin 30 pyörykkää leivinpaperin päälle pellille.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Valmista kastike pyöryköiden paistuessa. Kuori ja hienonna sipulit.
  6. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää mausteet, ruokafraiche, paseerattu tomaatti sekä kaurakerma. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pyörykät ovat kypsiä.
  7. Hienonna korianteri ja lisää kastikkeeseen. Tarjoa linssipullat kastikkeen kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo