Maku

Linssipullat – suolapähkinät tuovat vegaanisiin pyöryköihin makua, rakennetta ja proteiinia

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Suolapähkinöistä ja punaisista linsseistä valmistuvat linssipullat ovat kaivattua vaihtelua lihapullille! Pyöryköiden kypsyessä uunissa on hyvin aikaa valmistaa maukas kastike.
VE
5
0
Julkaistu: 5.10.2021


Ainekset (4–5 annosta)

Pyörykät

  • 1 prk (380 g) punaisia linssejä (käyttövalmiita)
  • 2 dlsuolapähkinöitä
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • ½ dl ruokafraichea (esim. Planti)
  • ½ dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlvihreää currytahnaa

Kastike

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 1½ tl garam masalaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 1½ dl ruokafraichea
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 1 dl kaurakermaa
  • ½ rku korianteria
Tulosta

Linssipullat valmistuvat näin:

  1. Huuhtele ja valuta linssit. Mittaa linssit, pähkinät ja hiutaleet monitoimikoneen leikkuukulhoon tai tehosekoittimeen.
  2. Lisää ruokafraiche, paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja mausteet. Pyöritä konetta, kunnes massa on tasaista. Halutessasi voit jättää siihen hieman rakeisuutta.
  3. Muotoile seoksesta käsin noin 30 pyörykkää leivinpaperin päälle pellille.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Valmista kastike pyöryköiden paistuessa. Kuori ja hienonna sipulit.
  6. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää mausteet, ruokafraiche, paseerattu tomaatti sekä kaurakerma. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pyörykät ovat kypsiä.
  7. Hienonna korianteri ja lisää kastikkeeseen. Tarjoa linssipullat kastikkeen kanssa.

Kommentoi »