


Syvänpunainen linssi-juuresragu valmistuu edullisesti – ja vie kielen mennessään!
1 h 0 min
Juureksista ja linsseistä valmistuu hurmaava kasvisragu. Punajuuret ja tomaattikastike tekevät padasta upean värisen. Herkuttele sellaisenaan pataruokana tai kastikemaisesti riisin tai pastan kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
porkkanaa
2
palsternakkaa
1–2
punajuurta
2
sipulia
3–4
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
1 l
vettä
1 tlk (400 ml)
tomaattimurskaa
3 rkl
punaviinietikkaa
3 rkl
soijakastiketta
2
laakerinlehteä
2 tl
kuivattua timjamia tai 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
½ tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kokonaisia maustepippureita
1 tl
suolaa
2 dl
kuivattuja punaisia tai vihreitä linssejä
Lisäksi
2 dl
maustamatonta kaura- tai soijajogurttia
Linssi-juuresragu – ohje:
- Kuori ja kuutioi porkkanat, palsternakat ja punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää sipulit ja valkosipulit, kuullota hetki. Lisää kasvikset ja jatka kääntelyä muutaman minuutin ajan.
- Lisää vesi, tomaattimurska, etikka, soijakastike ja mausteet. Hauduta noin 20 minuuttia.
- Huuhdo linssit ja lisää ne pataan. Jatka hauduttamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ja linssit ovat kypsiä. Lisää nestettä tarvittaessa.
- Tarjoa ragu sellaisenaan jogurtin kanssa.
Vinkki!
Vaihtele juureksia oman maun ja saatavuuden mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat