


Linssi-halloumisalaatti ja hernehummus
Rapea ja herkullinen linssi-halloumisalaatti saa kaverikseen hernehummuksen. Yhdistelmä on loistava buffaruoka, mutta käy myös ateriaksi sellaisenaan.
1. Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa hernehummus. Sulata herneet kohmeisiksi mikrossa tai nopeasti kiehauttamalla kuumassa vedessä. Valuta ja mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen. Jauha sileäksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paahda mantelilastut kullanruskeiksi paistinpannulla ja kumoa lautaselle jäähtymään. Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi ja paista nopeasti 1 ruokalusikallisessa öljyä kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Anna jäähtyä ja leikkaa suikaleiksi.
3. Valuta kypsät linssit ja paista niitä kevyesti2–3 minuuttia samalla pannulla kuin paistoit juuston. Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
4. Kuori juurikkaat ja leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kukkakaali. Suikaloi aprikoosit.
5. Levitä salaatti vadille tai isoon kulhoon. Ripottele päälle linssit, halloumi, juurikkaat, kukkakaali ja aprikoosit. Valuta päälle viinietikka sekä oliiviöljy. Koristele linssi-halloumisalaatti mantelilastuilla ja herneenversoilla. Tarjoa hernehummus salaatin kanssa.
Suosittelemme myös näitä
Linssisalaatti ja paahdetut juurekset
Parsakaalisalaatti Amerikan tyyliin
Kuulostaako pastasalaatti vanhanaikaiselta? Kokeile tätä keväistä versiota!