Linssi-halloumisalaatti ja hernehummus

Ainekset (8-10 hengelle noutopöytään )
- 2 dlbelugalinssejä
- 1 dlmantelilastuja
- 200 ghalloumijuustoa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
- ½ tlsuolaa
- rouhittua mustapippuria
- 4–5raitajuurikasta tai punajuurta
- 1pieni kukkakaali (300 g)
- 100 gkuivattuja, pehmeitä aprikooseja
- 200 gsalaattisekoitusta
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 2 rkloliiviöljyä
- ½-1ruukku herneenversoja
Hernehummus
- 400–500 gpakasteherneitä
- 1 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1pieni valkosipulinkynsi
- 1 rklsitruunamehua
- ½ dlminttua silputtuna
- ½ tlsuolaa
- rouhittua mustapippuria
1. Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista sillä aikaa hernehummus. Sulata herneet kohmeisiksi mikrossa tai nopeasti kiehauttamalla kuumassa vedessä. Valuta ja mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen. Jauha sileäksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paahda mantelilastut kullanruskeiksi paistinpannulla ja kumoa lautaselle jäähtymään. Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi ja paista nopeasti 1 ruokalusikallisessa öljyä kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Anna jäähtyä ja leikkaa suikaleiksi.
3. Valuta kypsät linssit ja paista niitä kevyesti2–3 minuuttia samalla pannulla kuin paistoit juuston. Mausta sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
4. Kuori juurikkaat ja leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kukkakaali. Suikaloi aprikoosit.
5. Levitä salaatti vadille tai isoon kulhoon. Ripottele päälle linssit, halloumi, juurikkaat, kukkakaali ja aprikoosit. Valuta päälle viinietikka sekä oliiviöljy. Koristele linssi-halloumisalaatti mantelilastuilla ja herneenversoilla. Tarjoa hernehummus salaatin kanssa.