3,5(2)
Linssisalaatti ja paahdetut juurekset
Kasvis
40 min
Hunaja-vinegretillä maustetut linssit ja paahdetut juurekset ovat rouhean trendikäs yhdistelmä. Piparjuuriranskankerma sitoo maut yhteen. Vaikka ohje on pitkä, linssisalaatti on todella helppo valmistaa.
9.4.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–6 annosta
3 dllinssejä
6 dlvettä
1 (kasvisliemikuutio)
1 ½ lkuorittuja ja paloiteltuja juureksia
1 rkloliiviöljyä
½ tlsuolaa
1 tltimjamia
mustapippuria
½ dloliiviöljyä
½ dlhunajaa
2 rklvalkoviinietikkaa
½ tlsuolaa
2-3 kplvarsisellerinvartta
½-1 dlsaksanpähkinöitä
200 granskankermaa
1 rklpiparjuuritahnaa

1. Huuhdo linssit kylmällä vedellä. Kiehauta vesi kattilassa, mausta halutessasi kasvisliemikuutiolla ja lisää linssit. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. 2. Kuori ja leikkaa juurekset tikuiksi tai paloiksi. Jätä palsternakan palat suurimmiksi, sillä ne kypsyvät nopeimmin. 3. Mausta juurekset öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. 4. Sekoita hunaja-vinegretin ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. 5. Ota varsiselleristä lehdet talteen ja viipaloi varret. Rouhi pähkinät. Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla. 6. Valuta linssit hyvin ja kaada tarjoiluvadille. Ei haittaa, vaikka ne jäähtyvät hieman. Kumoa paahtuneet juurekset päälle, ripottele pinnalle varsiselleriä ja pähkinöitä. Mausta linssisalaatti hunaja-vinegretillä. Tarjoa linssisalaatti piparjuuriranskankerman kanssa haaleana.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo