Kotivinkki

Linssisalaatti ja paahdetut juurekset

40 min
3.5
0

Linssisalaatti ja paahdetut juurekset

KA
0
3.5
Hunaja-vinegretillä maustetut linssit ja paahdetut juurekset ovat rouhean trendikäs yhdistelmä. Piparjuuriranskankerma sitoo maut yhteen. Vaikka ohje on pitkä, linssisalaatti on todella helppo valmistaa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 3 dllinssejä
  • 6 dlvettä
  • 1 (kasvisliemikuutio)
  • 1 ½ lkuorittuja ja paloiteltuja juureksia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • mustapippuria
  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ dlhunajaa
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • ½ tlsuolaa
  • 2-3 kplvarsisellerinvartta
  • ½-1 dlsaksanpähkinöitä
  • 200 granskankermaa
  • 1 rklpiparjuuritahnaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Huuhdo linssit kylmällä vedellä. Kiehauta vesi kattilassa, mausta halutessasi kasvisliemikuutiolla ja lisää linssit. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
2. Kuori ja leikkaa juurekset tikuiksi tai paloiksi. Jätä palsternakan palat suurimmiksi, sillä ne kypsyvät nopeimmin.
3. Mausta juurekset öljyllä, suolalla, timjamilla ja pippurilla. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
4. Sekoita hunaja-vinegretin ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.
5. Ota varsiselleristä lehdet talteen ja viipaloi varret. Rouhi pähkinät. Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla.
6. Valuta linssit hyvin ja kaada tarjoiluvadille. Ei haittaa, vaikka ne jäähtyvät hieman. Kumoa paahtuneet juurekset päälle, ripottele pinnalle varsiselleriä ja pähkinöitä. Mausta linssisalaatti hunaja-vinegretillä. Tarjoa linssisalaatti piparjuuriranskankerman kanssa haaleana.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä