Maku

Limetti-passio-marenkitorttu

1 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
30 min
Klassisen marenkipiirakan muunnos saa makua raikkaan kirpsakasta passionhedelmästä! Limetti-passio-marenkitortun kruunaa pumpulinpehmeä marenkikerros.
3.8
0
Julkaistu: 20.11.2013


Ainekset (12 annosta)

  • 400 gmurotaikinaa (pakaste) (tai itse tehty)

Täyte

  • 2 kplpassiohedelmää
  • 1 1/4 dlvettä
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 3/4 dllimettimehua
  • 1 kplmunaa
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 100 gvoita

Italialainen marenki

  • 3 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 dlvettä

Koristeluun

  • 1 kplpassiohedelmää
Tulosta

Sulata tai tee itse murotaikina ja painele se irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille 3 cm:n korkeuteen. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Mittaa kattilaan hedelmälihat, vesi, sokeri ja limettimehu. Kiehauta.

Vatkaa muna, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys keskenään.

Kaada kuuma neste hiljalleen munaseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee paksuksi kiisseliksi.

Siirrä kattila sivuun.

Lisää joukkoon paloiteltu voi ja sekoittele, kunnes voi sulaa.

Kaada täyte paistetun muropohjan päälle ja levitä tasaiseksi, anna jäähtyä hyvin.

Valmista marenki. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä seos 123-asteiseksi (noin 5 minuuttia).

Aloita valkuaisten vaahdottaminen, kun sokerivesi on 115-asteista.

Kaada 123-asteinen sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vaahdottamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.

Pursota tai levitä marenki jämähtäneen täytteen päälle ja ”polta” pinta tohottimella, tai pane hetkeksi uuniin grillivastusten alle.

Tarjoa limetti-passio-marenkitorttu heti.

Kommentoi »