


Liisa Westerbergin mokkapalatortut ovat uusi torttuhitti – ”Näitä on helppo lähteä leipomaan!”
Mokkapalatortut ovat leivontavaikuttaja Liisa Westerbergin jouluksi kehittämä suussasulava herkku. Ohje on yksinkertaisen nerokas: dippaa joulutortut mokkapaloista tuttuun kuorrutteeseen ja nauti. ”Rakastan mokkapaloja ja kuorrute on parasta”, Liisa sanoo. Löydät mokkapalatorttujen reseptin jutun lopusta!
Makeaa-leivontablogista tuttu leivontavaikuttaja Liisa Westerberg päätti yhdistää kaksi suosittua leivonnaista, mokkapalat ja joulutortut, ja niin syntyivät mokkapalatortut. Liisalla on rakastava suhde mokkapaloihin, ja vuosien varrella hän onkin kehittänyt erilaisia mokkapaloista inspiroituneita leivonnaisia, kuten mokkapalakakun ja -kääretortun.
– Minusta mokkapalat ovat ihania! Suomalaiset kokevat ne leivonnaiseksi, jonka kaikki osaavat tehdä. Mokkapala on täynnä nostalgiaa ja tuttuja makuja.
Mutta miten syntyi mokkapalatorttujen resepti?
– Olimme poikani kanssa kävelyllä, ja pohdin ääneen, että blogiini pitäisi kehittää jokin jouluun liittyvä herkku. Poikani ehdotti, että yhdistäisin suositun reseptini mokkapalakakun ja perinteiset joulutortut. Mieleeni tuli heti mokkapalatortut. Parasta ideassa on, että nämä tortut ovat leivonnainen, jota on helppo lähteä kokeilemaan, Liisa kertoo.
Liisa ideoi torttuihin kaksi eri täytettä, luumun ja suklaan, mutta kuorrute on molemmissa versioissa sama. Mokkapalatortut onnistuvat mainiosti myös valmiiksi paistetuista joulutortuista.
– Minusta luumuhillolla täytetyt olivat parempia, vaikka en ole luumuhillofani, mutta lapset tykkäsivät suklaatäytteisistä.
”Joulutortuissa sakarat ovat usein vähän kuivia. Kuorrute korjaa senkin ongelman.”
Liisa vinkkaa, että tärkeää on laittaa täyte tortun sakaroiden alle, eli annostella täyte ennen torttujen taittelua – joissain ohjeissahan ne neuvotaan tekemään toisinpäin.
Mokkapalakuorrute sopii Liisan mukaan loistavasti torttujen päälle, sillä se ei ole liian tahmea ja jähmettyy juuri sopivaksi. Kuorrutteen koostumukseen kannattaa kiinnittää huomiota: liian jämäkkä kuorrute tarttuu tortun päälle vähän liian paksuksi kerrokseksi, liian löysä taas valuu tortun päältä pois.
– Mokkapaloissahan paras osuus on kuorrute. En ole koskaan nähnyt kuorrutettuja joulutorttuja, joten voi olla, että idea torttujen upottamisesta kuorrutteeseen on ihan uusi! Toisaalta joulutortuissa ne sakarat ovat usein vähän kuivia, ja kuorrute korjaa senkin ongelman.
Katso video mokkapalatorttujen valmistamisesta. Löydät reseptin videon alta!
Liisan mokkapalatortut – ohje:
- Anna torttutaikinalevyjen sulaa hetki. Leikkaa levyt kahtia ja tee jokaiseen levyyn viillot kulmista kohti keskustaa.
- Levitä levyille joko sulatettua suklaata tai annostele lusikallinen luumuhilloa.
- Taita joka toinen sakara keskelle, jotta saat tortuista tähden muotoisia.
- Paista torttuja noin 10–12 minuuttia 225 asteessa. Jäähdytä.
- Sekoita tomusokeri, kaakao, voisula ja suurin osa kahvista yhteen. Lisää kahvia pienissä erissä, kunnes saat sopivan paksun kuorrutteen.
- Dippaa jäähtyneet tortut kuorrutteeseen. Viimeistele koristerakeilla ja anna asettua jääkaapissa.