Lihapullatikut

55 min
0
0

Lihapullatikut

GL
MU
0
0
Söpö cocktailtikku kokoaa yhteen juustohampurilaisen maut. Pujottele tikkuun tomaattia, parmesaanilihapullia, cheddaria ja suolakurkkua.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Lihapullataikina

  • 1 kplsipuli (pieni)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 400 gjauhelihaa (naudan)
  • 75 gparmesaaniraastetta
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlchilijauhetta

Tikkuihin

  • 250 gkirsikkatomaatteja (1 rasia)
  • 2 kplsuolakurkkua
  • 50 gcheddarjuustoa
  • 20 kplbabypinaattia (lehteä)

Lisäksi

  • cocktailtikkuja

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista lihapullat. Kuori ja silppua sipulit mahdollisimman hienoksi. Kuullota sipulit pannulla voissa.

Sekoita jauheliha, jäähtynyt sipuliseos, parmesaani ja mausteet kulhossa. Vaivaa ainekset käsin tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massa kostutetuin käsin pienehköiksi pulliksi leivinpaperin päälle pellille.

Paista lihapullia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa ne pannulla.

Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Leikkaa juustosta pieniä neliöitä.

Kokoa minit juustoburgerit. Sujauta jokaiseen cocktailtikkuun lihapulla, pinaatinlehti, suolakurkkuviipale, juustopala ja tomaatinpuolikas. Tarjoa halutessasi lisäksi ketsuppia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä