Maku

Lihapullatikut

55 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
15 min
Söpö cocktailtikku kokoaa yhteen juustohampurilaisen maut. Pujottele tikkuun tomaattia, parmesaanilihapullia, cheddaria ja suolakurkkua.
GL
MU
0
0


Ainekset (20 kpl)

Lihapullataikina

  • 1 kplsipuli (pieni)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 400 gjauhelihaa (naudan)
  • 75 gparmesaaniraastetta
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlchilijauhetta

Tikkuihin

  • 250 gkirsikkatomaatteja (1 rasia)
  • 2 kplsuolakurkkua
  • 50 gcheddarjuustoa
  • 20 kplbabypinaattia (lehteä)

Lisäksi

  • cocktailtikkuja
Tulosta

Valmista lihapullat. Kuori ja silppua sipulit mahdollisimman hienoksi. Kuullota sipulit pannulla voissa.

Sekoita jauheliha, jäähtynyt sipuliseos, parmesaani ja mausteet kulhossa. Vaivaa ainekset käsin tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massa kostutetuin käsin pienehköiksi pulliksi leivinpaperin päälle pellille.

Paista lihapullia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa ne pannulla.

Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Leikkaa juustosta pieniä neliöitä.

Kokoa minit juustoburgerit. Sujauta jokaiseen cocktailtikkuun lihapulla, pinaatinlehti, suolakurkkuviipale, juustopala ja tomaatinpuolikas. Tarjoa halutessasi lisäksi ketsuppia.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »