Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo liettualainen rahkakakku yhdistää rapean kaakaomurun, pehmeän rahkatäytteen ja sulan suklaan – voiko enempää toivoa?

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Liettualainen rahkakakku varškės pyragas on helppoutta (ja ihanaa makua!) arvostavan leipurin valinta, sillä kakun pohja ja kaakaomurupinta valmistuvat kätevästi samasta taikinasta. Suussa sulavan rahkakakun viimeistelevät valkosuklaaraidat.

18.3.2021
Reseptin ainekset
20 palaa
200 g
voita tai margariinia
1½ dl
sokeria
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
4½ dl
vehnäjauhoja
Täyte
500 g
maitorahkaa
150 g
ranskankermaa
4
munaa
2 dl
sokeria
1 rkl
maissitärkkelystä
2 tl
vaniljasokeria
Pinnalle
50 g
valkosuklaata

Liettualainen rahkakakku – ohje:

  1. Kuutioi kylmä voi ja mittaa sokeri, kaakaojauhe ja jauhot kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi tai sekoita monitoimikoneella.
  2. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa vispilällä sekaisin.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat.
  4. Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää apuna lasia, jonka pohjalla saat paineltua taikinan tiiviisti.
  5. Kaada täyte vuokaan. Ripottele loppu muruseos tasaisesti täytteen päälle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin.
  7. Irrota kakku vuoasta vadille. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Koristele liettualaisen rahkakakun pinta suklaaraidoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt