Helppo liettualainen rahkakakku yhdistää rapean kaakaomurun, pehmeän rahkatäytteen ja sulan suklaan – voiko enempää toivoa?
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Liettualainen rahkakakku varškės pyragas on helppoutta (ja ihanaa makua!) arvostavan leipurin valinta, sillä kakun pohja ja kaakaomurupinta valmistuvat kätevästi samasta taikinasta. Suussa sulavan rahkakakun viimeistelevät valkosuklaaraidat.
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.3.2021

Helppo liettualainen rahkakakku yhdistää rapean kaakaomurun, pehmeän rahkatäytteen ja sulan suklaan – voiko enempää toivoa?
Ainekset (20 palaa)
- 200 gvoita tai margariinia
- 1½ dlsokeria
- ½ dltummaa kaakaojauhetta
- 4½ dlvehnäjauhoja
Täyte
- 500 gmaitorahkaa
- 150 granskankermaa
- 4munaa
- 2 dlsokeria
- 1 rklmaissitärkkelystä
- 2 tlvaniljasokeria
Pinnalle
- 50 gvalkosuklaata
Liettualainen rahkakakku leivotaan näin:
- Kuutioi voi ja mittaa sokeri, kaakaojauhe ja jauhot kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi tai sekoita monitoimikoneella.
- Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa vispilällä sekaisin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat.
- Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää apuna lasia, jonka pohjalla saat paineltua taikinan tiiviisti.
- Kaada täyte vuokaan. Ripottele loppu muruseos tasaisesti täytteen päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Koristele liettualaisen rahkakakun pinta suklaaraidoilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.6