Maku

Helppo liettualainen rahkakakku yhdistää rapean kaakaomurun, pehmeän rahkatäytteen ja sulan suklaan – voiko enempää toivoa?

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Liettualainen rahkakakku varškės pyragas on helppoutta (ja ihanaa makua!) arvostavan leipurin valinta, sillä kakun pohja ja kaakaomurupinta valmistuvat kätevästi samasta taikinasta. Suussa sulavan rahkakakun viimeistelevät valkosuklaaraidat.
3.6
3
Julkaistu: 18.3.2021


Ainekset (20 palaa)

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 1½ dlsokeria
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 4½ dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 150 granskankermaa
  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlvaniljasokeria

Pinnalle

  • 50 gvalkosuklaata
Tulosta

Liettualainen rahkakakku leivotaan näin:

  1. Kuutioi voi ja mittaa sokeri, kaakaojauhe ja jauhot kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi tai sekoita monitoimikoneella.
  2. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa vispilällä sekaisin.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat.
  4. Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää apuna lasia, jonka pohjalla saat paineltua taikinan tiiviisti.
  5. Kaada täyte vuokaan. Ripottele loppu muruseos tasaisesti täytteen päälle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  7. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Koristele liettualaisen rahkakakun pinta suklaaraidoilla.
MITÄ PIDIT?
3.6
3 kommenttia