Maku

Mehevä leipälasagne yllättää – valmista uusi lempiruokasi leivänkäntyistä!

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Leipäviipaleista valmistettu lasagne kypsyy nopeammin kuin perinteinen pastaversio. Voit kenties kuvitella – maku on lasagnen ja lämpimien leipien summa! Leipälasagnessa voi hyödyntää kuivahtaneetkin leivät.
MU
3.2
0
Julkaistu 17.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 8isoa paahtoleipää tai vaaleaa maalaisleipää
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkubasilikaa
  • 1kesäkurpitsa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 400 gjauhelihaa (tai 250–300 g kasvisjauhista)
  • 1 tlk (390 g)paseerattua tomaattia
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 1 dlvettä
  • 1liha- tai kasvisliemikuutio
  • 2 tloreganoa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 prk (250 g)juoksevaa sulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka & dippi)
  • 1 ps (150 g)mozzarellajuustoraastetta
Tulosta

Leipälasagne − ohje:

  1. Leikkaa leivistä kuivat reunat pois. Kauli paksumpia viipaleita hieman litteämmiksi. Laita leivät uunipellille.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna basilika.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja anna hikoilla 15 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla ja laita leipien kanssa pellille. Sivele leiville ja kurpitsoille öljyä (2 rkl).
  4. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, käännä puolessa välissä.
  5. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää valkosipulit, tomaatit, vesi, liemikuutio ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia. Lisää lopuksi basilikaa.
  6. Voitele uunivuoka (noin 20 × 20 cm) kevyesti öljyllä. Pane vuoan pohjalle puolet jauhelihakastikkeesta ja puolet kesäkurpitsaviipaleista. Laita päälle neljä leipäviipaletta, loppu jauhelihakastike ja loput kurpitsat sekä puolet juustokastikkeesta ja juustoraasteesta. Lisää toinen kerros leipiä sekä loppu juustokastike ja -raaste.
  7. Paista leipälasagnea 225 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut.

Vinkki!

Voit valmistaa lasagnen myös pakastetuista leipäviipaleista. Käytä ne jäisinä paahtimen tai uunin kautta ennen lasagnen kokoamista.

Kommentoi »