5(1)
Laskiaispitko – laskiaisherkku, joka on tehty jaettavaksi
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 20 min
Laskiaispitko on hauska jaettava herkku! Voit leipoa pitkon itse tai oikaista ostamalla pitkon valmiina ja keskittymällä täyttämiseen. Väliin tulee perinteiseen tyyliin hilloa, mantelimassaa sekä kermavaahtoa.
28.1.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 isoa tai 8 pientä pitkoa
Laskiaispitko
200 gvoita
5 dlmaitoa (täys)
50 gtuorehiivaa
2 dlsokeria
2 rklkardemummaa
1 ½ tlsuolaa
1kananmuna
n. 15 dlvehnäjauhoja
Laskiaispitkon päälle
1kananmuna
raesokeria
Laskiaispitkon täyte
2 dlkuohukermaa vatkattuna
n. 2 dlvadelmahilloa
150 gmantelimassaa

Laskiaispitko – ohje:

  1. Sulata voi ja laita se hetkeksi sivuun.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  3. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Voi olla, ettet tarvitse koko jauhoerää, sillä jauhot ovat kosteuspitoisuudeltaan erilaisia. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 min.
  4. Leivo ja letitä kohonneesta taikinasta pitkoja. Anna kohota noin 20 minuuttia keittiöpyyhkeen alla.
  5. Voitele kohonneet pitkot kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.
  6. Paista pitkoja 200-asteisen uunin alatasolla: pikkupitkot kypsyvät noin 15 minuutissa, suuremmat noin 20–25 minuutissa. Anna jäähtyä.
  7. Halkaise pitkot. Voit halutessasi kovertaa hieman sisusta pois, niin saat täytettä mahtumaan enemmän. Laita täytteeksi hilloa, mantelimassaa ja kermavaahtoa. 

Vinkki!

  • Jos hillo ja mantelimassa eivät ole juttusi, kokeile täytteeksi Nutellaa eli suklaista pähkinätahnaa. Se loihtii kermavaahdon kera pullat täydellisen syntiksiksi suklaahoukutuksiksi. Myös kinuskikastikkeella maustettu kermavaahto on mahtavan makuinen, moderni täyte tutulle pullalle.
  • Etsitkö perinteisempää ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti täältä!
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.