Laskiaispitko – laskiaisherkku, joka on tehty jaettavaksi
2 h
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 20 minLaskiaispitko on hauska jaettava herkku! Voit leipoa pitkon itse tai oikaista ostamalla pitkon valmiina ja keskittymällä täyttämiseen. Väliin tulee perinteiseen tyyliin hilloa, mantelimassaa sekä kermavaahtoa.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 28.1.2016

Laskiaispitko – laskiaisherkku, joka on tehty jaettavaksi
Reseptin ainekset (4 isoa tai 8 pientä pitkoa )
Laskiaispitko
- 200 gvoita
- 5 dlmaitoa (täys)
- 50 gtuorehiivaa
- 2 dlsokeria
- 2 rklkardemummaa
- 1 ½ tlsuolaa
- 1kananmuna
- n. 15 dlvehnäjauhoja
Laskiaispitkon päälle
- 1kananmuna
- raesokeria
Laskiaispitkon täyte
- 2 dlkuohukermaa vatkattuna
- n. 2 dlvadelmahilloa
- 150 gmantelimassaa
Laskiaispitko – ohje:
- Sulata voi ja laita se hetkeksi sivuun.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Voi olla, ettet tarvitse koko jauhoerää, sillä jauhot ovat kosteuspitoisuudeltaan erilaisia. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 min.
- Leivo ja letitä kohonneesta taikinasta pitkoja. Anna kohota noin 20 minuuttia keittiöpyyhkeen alla.
- Voitele kohonneet pitkot kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria.
- Paista pitkoja 200-asteisen uunin alatasolla: pikkupitkot kypsyvät noin 15 minuutissa, suuremmat noin 20–25 minuutissa. Anna jäähtyä.
- Halkaise pitkot. Voit halutessasi kovertaa hieman sisusta pois, niin saat täytettä mahtumaan enemmän. Laita täytteeksi hilloa, mantelimassaa ja kermavaahtoa.
Vinkki!
- Jos hillo ja mantelimassa eivät ole juttusi, kokeile täytteeksi Nutellaa eli suklaista pähkinätahnaa. Se loihtii kermavaahdon kera pullat täydellisen syntiksiksi suklaahoukutuksiksi. Myös kinuskikastikkeella maustettu kermavaahto on mahtavan makuinen, moderni täyte tutulle pullalle.
- Etsitkö perinteisempää ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti täältä!

Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta
Meillä kotona

Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Laskiaispulla ja sen veikeät versiot – valitsetko perinteisen vai kokeiletko kenties laskiaisen juustokakkua tai sitruunalaskiaispullia?

Laskiaispullat uudella tavalla! Tee taikinasta pullakuppeja, jotka täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla
Maku

Laskiaispullan täytteet – valitsetko perinteisen mantelimassan vai ihanan valkosuklaavaahdon?
Kotivinkki

Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
Maku

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!
Maku

Laskiaistuulihatut – kermavaahdolla ja hillolla täytetyt herkkupalat haastavat perinteiset pullat
Kotivinkki