Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lapinäijän keitto – poronkäristyksen kermainen keittoversio hurmaa!

30 min

Yrittäjä ja keittiömestari Sirly Ylläsjärvi ei välitä perinteisestä poronkäristyksestä mutta tykkää käristyslihasta keitossa. Tuhdin lapinäijän keiton pohjana ovat yksinkertaiset raaka-aineet: poro, peruna ja porkkana. Savupororouhe, sulatejuusto ja kerma tekevät perinteisestä pohjoisen keitosta juhlavan!

Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
kiinteää perunaa
200 g
porkkanaa
1 dl
sulatettua voita tai rypsiöljyä
500 g
poronkäristyslihaa
noin 1½ l
vettä
3
lihaliemikuutiota
4 dl
kuohukermaa
300 g
sulatejuustoa
300 g
savupororouhetta (esim. Lapin liha)
200 g
herneitä (pakaste)
2 dl
persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna

Lapinäijän keitto – ohje:

  1. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  2. Paista poronkäristys rasvassa kattilassa. Lisää perunat ja porkkanat. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Tiputa kattilaan myös liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen.
  3. Pane toiseen kattilaan kerma ja sulatejuusto. Lämmitä sekoitellen, kunnes seos on tasainen.
  4. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, kaada joukkoon sulatejuustokerma ja savupororouhe. Kiehauta ja lisää herneet. Viimeistele yrteillä.

Vinkki!

Pihistä korvaamalla savupororouhe ja sulatejuusto savuporotuorejuustolla.

Sirly Ylläsjärvi

35-vuotias ruoka-alan moniyrittäjä on boutiquehotelli Aurora Estaten perustaja ja keittiömestari. Vuosina 2011 ja 2020 Sirly kilpaili MasterChef-ohjelmassa. Asuu Ylläsjärvellä miehensä Aleksin ja koiransa Viivin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt