


Lapinäijän keitto – poronkäristyksen kermainen keittoversio hurmaa!
30 min
Yrittäjä ja keittiömestari Sirly Ylläsjärvi ei välitä perinteisestä poronkäristyksestä mutta tykkää käristyslihasta keitossa. Tuhdin lapinäijän keiton pohjana ovat yksinkertaiset raaka-aineet: poro, peruna ja porkkana. Savupororouhe, sulatejuusto ja kerma tekevät perinteisestä pohjoisen keitosta juhlavan!
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
kiinteää perunaa
200 g
porkkanaa
1 dl
sulatettua voita tai rypsiöljyä
500 g
poronkäristyslihaa
noin 1½ l
vettä
3
lihaliemikuutiota
4 dl
kuohukermaa
300 g
sulatejuustoa
300 g
savupororouhetta (esim. Lapin liha)
200 g
herneitä (pakaste)
2 dl
persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna
Lapinäijän keitto – ohje:
- Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Paista poronkäristys rasvassa kattilassa. Lisää perunat ja porkkanat. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Tiputa kattilaan myös liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen.
- Pane toiseen kattilaan kerma ja sulatejuusto. Lämmitä sekoitellen, kunnes seos on tasainen.
- Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, kaada joukkoon sulatejuustokerma ja savupororouhe. Kiehauta ja lisää herneet. Viimeistele yrteillä.
Vinkki!
Pihistä korvaamalla savupororouhe ja sulatejuusto savuporotuorejuustolla.
Sirly Ylläsjärvi
35-vuotias ruoka-alan moniyrittäjä on boutiquehotelli Aurora Estaten perustaja ja keittiömestari. Vuosina 2011 ja 2020 Sirly kilpaili MasterChef-ohjelmassa. Asuu Ylläsjärvellä miehensä Aleksin ja koiransa Viivin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat