Maku

Lempeät lämpimäiset! Lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa

35 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
25 min
Valmista pienet lantturieskat perunarieskan tapaan. Rieskojen kanssa tarjottava ruskistettu voi saa lisää makua ja rakennetta pähkinärouheesta. Helppoa ja niin hyvää!
MU
KA
0
0
Julkaistu: 12.10.2021


Ainekset (12 kpl)

Lantturieskat

  • 500 glanttua (tai 500 g lanttusosetta)
  • 2 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlruisjauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja

Ruskitettu pähkinävoi

  • 100 gvoita
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
Tulosta

Lantturieskat ja ruskistettu pähkinävoi valmistuvat näin:

  1. Valmista ruskistettu voi. Kuutioi voi kattilaan. Lisää pähkinärouhe. Kuumenna ja anna kuplia miedolla lämmöllä, kunnes voi on hieman ruskistunut. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Kuori lanttu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes lanttu on pehmeää. Valuta keitinvesi kulhoon. Soseuta lantut ilman vettä. Lisää keitinvettä tarvittaessa. Seoksen kuuluu olla notkeaa.
  3. Sekoita lanttusoseeseen siirappi ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Leivitä vehnäjauhoja ohut kerros pellille leivinpaperin päälle. Nosta kahdella ruokalusikalla noin 12 taikinanokaretta jauhojen päälle. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (Ø 10 cm) rieskoiksi. Pistele haarukalla.
  5. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 20–25 minuuttia.
  6. Vaahdota jäähtynyt ruskistettu voi pallovatkaimella. Tarjoa lämpimien lantturieskojen kanssa.

Vinkki!

Saat reseptistä vegaanisen, kun vaihdat voin vegaaniseen margariiniin. Huomaa, että vegaaninen margariini ei ruskistu.

Kommentoi »