


Pehmeät lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Valmista pienet lantturieskat perunarieskan tapaan. Rieskojen kanssa tarjottava ruskistettu voi saa lisää makua ja rakennetta pähkinärouheesta. Helppoa ja niin hyvää!
Reseptin ainekset
12 kpl
Lantturieskat
500 g
lanttua (tai 500 g lanttusosetta)
2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
2 dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
Ruskitettu pähkinävoi
100 g
voita
½ dl
hasselpähkinärouhetta
Lantturieskat ja ruskistettu pähkinävoi – ohje:
- Valmista ruskistettu voi. Kuutioi voi kattilaan. Lisää pähkinärouhe. Kuumenna ja anna kuplia miedolla lämmöllä, kunnes voi on hieman ruskistunut. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
- Kuori lanttu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes lanttu on pehmeää. Valuta keitinvesi kulhoon. Soseuta lantut ilman vettä. Lisää keitinvettä tarvittaessa. Seoksen kuuluu olla notkeaa.
- Sekoita lanttusoseeseen siirappi ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Leivitä vehnäjauhoja ohut kerros pellille leivinpaperin päälle. Nosta kahdella ruokalusikalla noin 12 taikinanokaretta jauhojen päälle. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (Ø 10 cm) rieskoiksi. Pistele haarukalla.
- Paista uunin yläosassa 225 asteessa 20–25 minuuttia.
- Vaahdota jäähtynyt ruskistettu voi pallovatkaimella. Tarjoa lämpimien lantturieskojen kanssa.
Vinkit!
- Saat reseptistä vegaanisen, kun vaihdat voin vegaaniseen margariiniin. Huomaa, että vegaaninen margariini ei ruskistu.
- Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat