Lempeät lämpimäiset! Lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa
35 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
25 minValmista pienet lantturieskat perunarieskan tapaan. Rieskojen kanssa tarjottava ruskistettu voi saa lisää makua ja rakennetta pähkinärouheesta. Helppoa ja niin hyvää!
MU
KA
4.8
Kuvat
Julkaistu 12.10.2021

Lempeät lämpimäiset! Lantturieskat ovat taivaallinen iltapala ruskistetun pähkinävoin kanssa
Reseptin ainekset (12 kpl)
Lantturieskat
- 500 glanttua (tai 500 g lanttusosetta)
- 2 rklsiirappia
- 1 tlsuolaa
- 2 dlruisjauhoja
- 3 dlvehnäjauhoja
Ruskitettu pähkinävoi
- 100 gvoita
- ½ dl hasselpähkinärouhetta
Lantturieskat ja ruskistettu pähkinävoi valmistuvat näin:
- Valmista ruskistettu voi. Kuutioi voi kattilaan. Lisää pähkinärouhe. Kuumenna ja anna kuplia miedolla lämmöllä, kunnes voi on hieman ruskistunut. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
- Kuori lanttu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes lanttu on pehmeää. Valuta keitinvesi kulhoon. Soseuta lantut ilman vettä. Lisää keitinvettä tarvittaessa. Seoksen kuuluu olla notkeaa.
- Sekoita lanttusoseeseen siirappi ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Leivitä vehnäjauhoja ohut kerros pellille leivinpaperin päälle. Nosta kahdella ruokalusikalla noin 12 taikinanokaretta jauhojen päälle. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Painele nokareet jauhotetulla kädellä pieniksi (Ø 10 cm) rieskoiksi. Pistele haarukalla.
- Paista uunin yläosassa 225 asteessa 20–25 minuuttia.
- Vaahdota jäähtynyt ruskistettu voi pallovatkaimella. Tarjoa lämpimien lantturieskojen kanssa.
Vinkki!
Saat reseptistä vegaanisen, kun vaihdat voin vegaaniseen margariiniin. Huomaa, että vegaaninen margariini ei ruskistu.

Kaurarieskat – helppoakin helpompi ohje, johon haluat palata yhä uudelleen!
Maku

Bataattirieskat ja munavoi
Kotivinkki

Vanhan ajan rieska
Maku

Tattaririeskat
Maku

Teeleivät
Maku

Porkkanasämpylät soseesta – helpot arkisämpylät valmistuvat yhden kohotuksen taktiikalla
Maku

Porkkanasämpylät – leivo sämpylät lukijamme Mikan kehutulla ohjeella
Maku

Mehevöitä sämpylät rahkalla! Kauraisat rahkasämpylät potkaisevat aamun takuulla käyntiin
Maku