Lampaanpaisti – suosikkiresepti, joka takaa paistin mehevyyden ja herkullisen maun
28 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
28 h Lampaanpaisti on täydellinen pääsiäisen klassikkoruoka! Tämä lammaspaisti saa ihanaa makua pintaan upotetuista valkosipulinkynsistä ja yrttimausteseoksesta. Mehevyyden salaisuutena on paiston aikana punaviiniliemellä valelu. Katso myös videolta, kuinka paisti valmistuu!
LA
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.2.2013

Lampaanpaisti – suosikkiresepti, joka takaa paistin mehevyyden ja herkullisen maun
Reseptin ainekset (10 annosta)
Lampaanpaisti
- 2000 glampaanpaistia (luutonta)
- 10valkosipulinkynttä
- 2 tlsuolaa (karkeaa)
- 2 tltimjamia
- 2 tlsalviaa
- 1 tlmustapippuria
- 1 tlkorianterinsiemeniä
Valeluun
- 3 dlpunaviiniä
- 3 rklsiirappia
Kastike
- 1 dlvettä
- 3 dllihalientä (tai paistolientä)
- 3 rkltummaa kastikesuurustetta
Lampaanpaisti valmistuu näin:
- Jos paisti on jäinen, ota se jääkaappiin sulamaan 1–2 vrk ennen ruoanvalmistusta.
- Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Tee paistiin veitsellä pieniä viiltoja ja työnnä valkosipulit viiltoihin.
- Jauha mausteet morttelissa. Hiero mausteseos paistin pintaan.
- Anna maustua jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
- Ota paisti huoneenlämpöön noin puolitoista tuntia ennen ruoanvalmistusta.
- Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin keskelle.
- Kypsennä 125-asteisessa uunissa paistin koosta riippuen 3–4 tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Tällöin paisti on kypsä, mutta punertava. Valele paistia kypsennyksen aikana punaviini-siirappiliemellä.
- Kääräise kypsä paisti folioon ja anna vetäytyä noin puoli tuntia ennen leikkaamista. Paistin lämpötila nousee vielä pari astetta.
- Valmista liemestä kastike lammaspaistille. Siivilöi paistoliemi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon suuruste. Keitä minuutti. Tarkista maku.
Vinkki!
Valitse mieluiten suomalainen lampaanpaisti. Jos sellaista ei ole saatavilla, tarkista ostaessasi paistia, että pakkauksessa lukee "lamb", ei "mutton". Mutton tarkoittaa emälammasta, josta valmistetusta kokonaisesta paistista tulee helposti sitkeä. Tällainen lammaspaisti sopii paremmin lammaspataan, jossa pitkä kypsennysaika saa lihan sitkeimmätkin osat mureutumaan. Lue lisää lammasruokien valmistuksesta ja sopivan lihan valinnasta!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Sherrylammas
Maku

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
Kotivinkki

Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista
Kotivinkki

Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)
Maku

Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
Maku

Välimerellinen lammaspata
Maku

Sherrylammas
Maku

Lampaankare
Maku

Lammasmureke
Maku