Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lampaanpaisti – suosikkiresepti, joka takaa paistin mehevyyden ja herkullisen maun

28 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 28 h 0 min

Lampaanpaisti on täydellinen pääsiäisen klassikkoruoka! Tämä lammaspaisti saa ihanaa makua pintaan upotetuista valkosipulinkynsistä ja yrttimausteseoksesta. Mehevyyden salaisuutena on paiston aikana punaviiniliemellä valelu. Katso myös videolta, kuinka paisti valmistuu!

18.2.2013
Reseptin ainekset
10 annosta
Lampaanpaisti
2000 g
lampaanpaistia (luutonta)
10
valkosipulinkynttä
2 tl
suolaa (karkeaa)
2 tl
timjamia
2 tl
salviaa
1 tl
mustapippuria
1 tl
korianterinsiemeniä
Valeluun
3 dl
punaviiniä
3 rkl
siirappia
Kastike
1 dl
vettä
3 dl
lihalientä (tai paistolientä)
3 rkl
tummaa kastikesuurustetta

Lampaanpaisti – ohje:

  1. Jos paisti on jäinen, ota se jääkaappiin sulamaan 1–2 vrk ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Tee paistiin veitsellä pieniä viiltoja ja työnnä valkosipulit viiltoihin.
  3. Jauha mausteet morttelissa. Hiero mausteseos paistin pintaan.
  4. Anna maustua jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
  5. Ota paisti huoneenlämpöön noin puolitoista tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  6. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin keskelle.
  7. Kypsennä 125-asteisessa uunissa paistin koosta riippuen 3–4 tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Tällöin paisti on kypsä, mutta punertava. Valele paistia kypsennyksen aikana punaviini-siirappiliemellä. 
  8. Kääräise kypsä paisti folioon ja anna vetäytyä noin puoli tuntia ennen leikkaamista. Paistin lämpötila nousee vielä pari astetta.
  9. Valmista liemestä kastike lammaspaistille. Siivilöi paistoliemi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon suuruste. Keitä minuutti. Tarkista maku.

Vinkki!

Valitse mieluiten suomalainen lampaanpaisti. Jos sellaista ei ole saatavilla, tarkista ostaessasi paistia, että pakkauksessa lukee "lamb", ei "mutton". Mutton tarkoittaa emälammasta, josta valmistetusta kokonaisesta paistista tulee helposti sitkeä. Tällainen lammaspaisti sopii paremmin lammaspataan, jossa pitkä kypsennysaika saa lihan sitkeimmätkin osat mureutumaan. Lue lisää lammasruokien valmistuksesta ja sopivan lihan valinnasta!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt