


Dippaa donitsit lakukastikkeeseen! Katso laku-suklaadonitsien ohje
1 h 0 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 10 min
Suklaiset donitsit saavat upeasti kiiltelevän mustan pinnan ja päälle suloisia sokerikukkia. Ei kun herkuttelemaan!
Reseptin ainekset
12 donitsia
50 g
voita
1½ dl
maitoa
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
Vuoan voitelu
1–2 rkl
voita
Kuorrute
2 dl
kuohukermaa
170 g
lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)
Koristelu
3 dl
mansikanmakuista tomusokeria
2–3 rkl
vettä
sokerikukkia
Laku-suklaadonitsit – ohje:
- Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa maito ja muna voisulaan. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Voitele donitsivuoka ja pursota taikinaa donitsivuoan syvennyksen puoliväliin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ennen siirtoa ritilälle.
- Keitä kattilassa kuorrute kermasta ja paloitelluista lakritsipatukoista. Anna jäähtyä haaleaksi. Dippaa donitsit kuorrutteeseen sileä pinta alaspäin yksi kerrallaan. Sekoita tomusokeri ja vesi tahnaksi. Koristele jäähtynyt donitsi tomusokerikuorrutteella ja sokerikukilla.
Vinkki!
Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat