Maku

Lakritsi-suklaamoussekakku – jälkiruokapöydän upea kuningatar tihkuu täyteläisiä makuja!

5 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 35 min
Lakritsi-suklaamoussekakku kerää kehut niin kotiväeltä kuin juhlavierailtakin. Mehevän kakun salaisuus on paksu kerros lakritsijauheella säväytettyä suklaamoussea.
3.3
0
Julkaistu: 13.11.2020


Ainekset (8–10 annosta)

Pohja

  • 100 gmantelijauhetta
  • 1½ dltomusokeria
  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3munaa
  • 200 gvoita sulatettuna

Kostutus

  • ½ dlkirsikkamehua

Suklaamousse

  • 300 gtummaa suklaata
  • 200 gmaitosuklaata
  • 1vaniljatanko
  • 5 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 1 rklraakalakritsijauhetta

Koristelu

  • 10suklaatryffeliä
  • 20lakusuklaapalloa
  • 100 gsalmiakkivalkosuklaata
  • 1 rklraakalakritsijauhetta
Tulosta

Lakritsi-suklaamoussekakku valmistetaan näin:

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon munat ja voi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ( ø 20 cm). Paista uunissa 175 asteessa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sulata suklaat paloiteltuna vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna hieman jäähtyä.
  4. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon.
  5. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.
  6. Anna pohjan olla irtopohjavuossa. Kostuta pohja mehulla. Lusikoi pohjan päälle suklaamousseseos.
  7. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku varovasti vuoasta. Koristele suklaatryffeleillä, lakusuklaapalloilla ja salmiakkivalkosuklaalla. Pöläytä kakun päälle lopuksi raakalakritsijauhetta tai kaakaojauhetta.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Osta inspiroivat leivontakirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

MITÄ PIDIT?
3.33
Kommentoi »