Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lakritsi-suklaamoussekakku – jälkiruokapöydän upea kuningatar tihkuu täyteläisiä makuja!

5 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 35 min

Lakritsi-suklaamoussekakku kerää kehut niin kotiväeltä kuin juhlavierailtakin. Mehevän kakun salaisuus on paksu kerros lakritsijauheella säväytettyä suklaamoussea.

13.11.2020
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
100 g
mantelijauhetta
1½ dl
tomusokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
3
munaa
200 g
voita sulatettuna
Kostutus
½ dl
kirsikkamehua
Suklaamousse
300 g
tummaa suklaata
200 g
maitosuklaata
1
vaniljatanko
5 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 rkl
raakalakritsijauhetta
Koristelu
10
suklaatryffeliä
20
lakusuklaapalloa
100 g
salmiakkivalkosuklaata
1 rkl
raakalakritsijauhetta

Lakritsi-suklaamoussekakku valmistetaan näin:

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon munat ja voi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ( ø 20 cm). Paista uunissa 175 asteessa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sulata suklaat paloiteltuna vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna hieman jäähtyä.
  4. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon.
  5. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.
  6. Anna pohjan olla irtopohjavuossa. Kostuta pohja mehulla. Lusikoi pohjan päälle suklaamousseseos.
  7. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku varovasti vuoasta. Koristele suklaatryffeleillä, lakusuklaapalloilla ja salmiakkivalkosuklaalla. Pöläytä kakun päälle lopuksi raakalakritsijauhetta tai kaakaojauhetta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt