


Lakritsi-suklaamoussekakku – jälkiruokapöydän upea kuningatar tihkuu täyteläisiä makuja!
5 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 35 min
Lakritsi-suklaamoussekakku kerää kehut niin kotiväeltä kuin juhlavierailtakin. Mehevän kakun salaisuus on paksu kerros lakritsijauheella säväytettyä suklaamoussea.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Pohja
100 g
mantelijauhetta
1½ dl
tomusokeria
1½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
3
munaa
200 g
voita sulatettuna
Kostutus
½ dl
kirsikkamehua
Suklaamousse
300 g
tummaa suklaata
200 g
maitosuklaata
1
vaniljatanko
5 dl
vispi- tai kuohukermaa
1 rkl
raakalakritsijauhetta
Koristelu
10
suklaatryffeliä
20
lakusuklaapalloa
100 g
salmiakkivalkosuklaata
1 rkl
raakalakritsijauhetta
Lakritsi-suklaamoussekakku valmistetaan näin:
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon munat ja voi. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ( ø 20 cm). Paista uunissa 175 asteessa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata suklaat paloiteltuna vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna hieman jäähtyä.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus suklaaseoksen joukkoon.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen.
- Anna pohjan olla irtopohjavuossa. Kostuta pohja mehulla. Lusikoi pohjan päälle suklaamousseseos.
- Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota kakku varovasti vuoasta. Koristele suklaatryffeleillä, lakusuklaapalloilla ja salmiakkivalkosuklaalla. Pöläytä kakun päälle lopuksi raakalakritsijauhetta tai kaakaojauhetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat