Maku

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista

1 h 30 min
0
0

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Porkkanoista ja karviaisista keitetty hillo maistuu erehdyttävästi lakalta. Voit tehdä hillon sekä keltaisista että punaisista karvaisista, mutta keltaisilla valmistuu kauniin oranssi hillo.

Ainekset (8 dl valmista hilloa)

  • 1 kgporkkanoita
  • 2 l (noin 1 kg)karviaisia
  • 2 ½ dlporkkanamehua tai vettä
  • 800 g (noin 9 ½ dl)hillosokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Pese, kuori ja raasta porkkanat.

Huuhtele karviaiset tarvittaessa ja poista halutessasi karat ja tupsut.

Nosta raaste ja karviaiset kattilaan. Lisää neste. Kiehauta, ja anna kiehua noin tunti. Soseuta seos sauvasekoittimella.

Lisää kattilaan sokeria ja anna hillon kiehua vielä 10 minuuttia.

Purkita hillo kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen purkkien nostamista jääkaappiin.

MITÄ PIDIT?
0