Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 10 minLakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista! Herkun hienous piilee siinä, että hillo maistuu erehdyttävästi lakalta myös ilman lakkoja. Voit tehdä hillon sekä keltaisista että punaisista karviaisista, mutta keltaisilla valmistuu kauniin oranssi hillo.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.7.2019

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
Reseptin ainekset (8 dl valmista hilloa)
Lakattoman lakkahillo
- 1 kgporkkanoita
- 2 l (noin 1 kg)karviaisia
- 2 ½ dlporkkanamehua tai vettä
- 800 g (noin 9 ½ dl)hillosokeria
Lakattoman lakkahillo valmistuu näin:
- Pese, kuori ja raasta porkkanat.
- Huuhtele karviaiset tarvittaessa ja poista halutessasi karat ja tupsut.
- Nosta raaste ja karviaiset kattilaan. Lisää neste. Kiehauta, ja anna kiehua noin tunti. Soseuta seos sauvasekoittimella.
- Lisää kattilaan sokeria ja anna hillon kiehua vielä 10 minuuttia.
- Purkita hillo kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen purkkien nostamista jääkaappiin.