Maku

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista

1 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista! Herkun hienous piilee siinä, että hillo maistuu erehdyttävästi lakalta myös ilman lakkoja. Voit tehdä hillon sekä keltaisista että punaisista karvaisista, mutta keltaisilla valmistuu kauniin oranssi hillo.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 dl valmista hilloa)

Lakattoman lakkahillo

  • 1 kgporkkanoita
  • 2 l (noin 1 kg)karviaisia
  • 2 ½ dlporkkanamehua tai vettä
  • 800 g (noin 9 ½ dl)hillosokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Lakattoman lakkahillo valmistuu näin:

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat.
  2. Huuhtele karviaiset tarvittaessa ja poista halutessasi karat ja tupsut.
  3. Nosta raaste ja karviaiset kattilaan. Lisää neste. Kiehauta, ja anna kiehua noin tunti. Soseuta seos sauvasekoittimella.
  4. Lisää kattilaan sokeria ja anna hillon kiehua vielä 10 minuuttia.
  5. Purkita hillo kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen purkkien nostamista jääkaappiin.
MITÄ PIDIT?
0