


Kvinoa-pekonisalaatti
Kokeile gluteenitonta kvinoaa kesäisessä salaatissa. Valmista ihana kvinoa-pekonisalaatti ja ihastu.
1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmän veden alla.
2. Levitä pekoniviipaleet kylmälle pannulle ja kuumenna levy. Kun pannu on kuuma, lisää vettä kunnes pekonit peittyvät. Kun vesi on kiehunut pannulta, anna pekonien saada vielä hetki väriä. Nosta talouspaperin tai pyyhkeen päälle odottamaan.
3. Kuori ja suikaloi porkkanat. Hienonna sipuli varsineen. Lisää porkkanoiden joukkoon tomaatit halkaistuina, sipuli ja öljy. Mausta salaatti hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Lisää sekaan jäähtynyt kvinoa. Hienonna pekoni ja lisää se salaatiin. Sekoita hyvin. Viimeistele kvinoa-pekonisalaatti hienonnetulla korianterilla.