Kotivinkki

Lohi-kikhernekvinoa

25 min
0
0

Lohi-kikhernekvinoa

Helppo arkiruoka lohi-kikhernekvinoa syntyy yhdessä kattilassa.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 1punasipuli
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlkvinoaa
  • 1 prkkikherneitä (290 g esim. GoGreen)
  • 300 glohta kuutioina
  • 1 rklharissa-tahnaa (esim. Al`Fez)
  • 1limen mehu
  • ½ dlminttua hienonnettuna
  • ½ dllehtipersiljaa hienonnettuna

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Kuori ja pilko punasipuli lohkoiksi. Pane kesäkurpitsakuutiot ja sipulilohkot kattilaan. Lisää vesi, suola ja oliiviöljy ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Huuhtele kvinoa siivilässä huolellisesti ja lisää kattilaan. Valuta kikherneet ja lisää myös ne kattilaan. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

3. Kuutioi lohi ja pane kulhoon. Sekoita sen joukkoon harissa ja limen mehu. Lisää lohikuutiot kattilaan ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia.

4. Hienonna yrtit ja sekoita ne lopuksi muiden ainesten joukkoon. Nauti lohi-kikhernekvinoa heti.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä