Falafelpihvit

Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4porkkanaa
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 230kikherneitä
- 1kananmuna
- 1 dlkorppujauhoja
- 1 rklmakeaa chilikastiketta
- 1 tljuustokuminajauhetta
- ¾ tlsuolaa
Lisäksi
- ½ dlkorppujauhoja
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.Yhdistä kulhossa porkkana, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet, valutetut kikherneet, kananmuna ja 1 dl korppujauhoja. Lisää seokseen makea chilikastike, juustokuminajauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi esimerkiksi monitoimikoneessa.
2. Mittaa ½ dl korppujauhoja lautaselle. Ota kahdella ruokalusikalla nokare taikinasta, kääntele se kevyesti korppujauhoissa ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Taputtele lusikalla pieneksi pihviksi. Tee loput falafelpihvit samalla tavalla.
3. Pirskota falafel-pihvien pintaan kevyesti öljyä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Nosta falafelpihvit loppuvaiheessa ylemmälle tasolle, jos haluat niille kauniin värin. Tarjoa pihvien kanssa keitettyä kvinoaa, couscousia tai riisiä ja sitruunalla maustettua jogurttikastiketta.