


Kuvepaisti, paahdetut juurekset ja piparjuurimaustevoi
Kesän grillihitti valmistuu kätevästi myös pannulla. Valmista kuvepaisti, paahdetut juurekset ja piparjuurimaustevoi. Tästä herkusta on moneen makuun.
1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Kuivaa sen pinta talouspaperilla. Suolaa ja pippuroi liha molemmin puolin.
2. Paista lihaa hyvin kuumalla pannulla öljyvoi- sekoituksessa 4 minuuttia per puoli ja anna sen jälkeen vetäytyä leikkuulaudalla 10 minuuttia.
Paahdetut juurekset
1. Pese tai kuori juurekset ja paloittele ne pienemmiksi.
2. Pyöräytä juurekset isossa kulhossa öljyn, hunajan, suolan ja pippurin kanssa. Levitä ne sitten leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää mukaan timjaminoksat.
3. Paahda 220 asteessa uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Piparjuurimaustevoi
1. Kuori ja raasta tuore piparjuuri hienoksi raasteeksi. Raasta perään myös sitruunankuori.
2. Hienonna persilja ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Kääri pehmeä maustevoi tiukkaan leivinpaperipakettiin (kuin karamellipaperiin). Pane se jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi. Tarjoilua varten leikkaa kovettunut voi noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Tarjoa kuvepaisti, paahdetut juurekset ja piparjuurimaustevoi.