Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuvepaisti, paahdetut juurekset ja piparjuurimaustevoi

2 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kesän grillihitti valmistuu kätevästi myös pannulla. Valmista kuvepaisti, paahdetut juurekset ja piparjuurimaustevoi. Tästä herkusta on moneen makuun.

14.7.2016
Reseptin ainekset
4-6 annosta
600–700 g
kuvepaistia (flanksteak)
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Paistamiseen
öljyä ja/tai voita
Paahdetut juurekset
3
isoa porkkanaa
2
palsternakkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
muutama oksa tuoretta timjamia
Piparjuurimaustevoi
2-3 rkl
raastettua tuoretta piparjuurta
1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
persiljaa
100 g
huoneenlämpöistä voita
¼ tl
mustapippuria
ripaus suolaa

1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Kuivaa sen pinta talouspaperilla. Suolaa ja pippuroi liha molemmin puolin.

2. Paista lihaa hyvin kuumalla pannulla öljyvoi- sekoituksessa 4 minuuttia per puoli ja anna sen jälkeen vetäytyä leikkuulaudalla 10 minuuttia.

Paahdetut juurekset

1. Pese tai kuori juurekset ja paloittele ne pienemmiksi.

2. Pyöräytä juurekset isossa kulhossa öljyn, hunajan, suolan ja pippurin kanssa. Levitä ne sitten leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lisää mukaan timjaminoksat.

3. Paahda 220 asteessa uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Piparjuurimaustevoi

1. Kuori ja raasta tuore piparjuuri hienoksi raasteeksi. Raasta perään myös sitruunankuori.

2. Hienonna persilja ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

3. Kääri pehmeä maustevoi tiukkaan leivinpaperipakettiin (kuin karamellipaperiin). Pane se jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi. Tarjoilua varten leikkaa kovettunut voi noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Tarjoa kuvepaisti, paahdetut juurekset ja piparjuurimaustevoi.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt